افزایش قابل توجه حقوق بازنشستگان + جزئیات و مشمولان
حقوق بازنشگستان افزایش یافته است که در ادامه جزئیات آن را میخوانید.
به گزارش قاب امروز، حقوق بازنشستگان در ایران بر اساس قوانین و مقرراتی تعیین میشود که تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله طبقه بازنشستگان، نوع شغل و زمان خدمت است. در ایران، بازنشستگان به دو دسته عمومی و ویژه تقسیم میشوند.به طور کلی، حقوق بازنشستگان شامل حقوق پایه، بیمههای اجتماعی، بیمه تکمیلی، روزهای تعطیل و تعطیلات سالانه، یارانهها و منافع دیگر است. همچنین، سازمان تامین اجتماعی در صورت لزوم میتواند تغییراتی در حقوق بازنشستگان اعمال کند.یکی از عوامل مهم در تعیین حقوق بازنشستگان، سابقه کاری آنهاست. سالهای کاری فرد در سازمان یا شرکتی که در آن کار میکرده است، به عنوان یک شاخص مهم برای محاسبه حقوق بازنشستگی استفاده میشود. در ایران، برای محاسبه حقوق بازنشستگان از یک فرمول استاندارد استفاده میشود که نرخی از حقوق ماهانه و سابقه کار را در نظر میگیرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم گفت: بازنشستگان لشگری و کشوری و سازمان تامین اجتماعی منتظر هستند که در برنامه هفتم برای آنها تصمیم گیری شود. در حال حاضر این افراد با مشکلات معیشتی روبرو هستند.
محمدرضا پورابراهیمی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به ماده ۱۸۰ آیین نامه داخلی درباره نحوه بررسی لایحه برنامه توسعه گفت: دو موضوع مهم درباره سیاست های ارزی و جدول بودجه برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق ارجاع شد که کار ارزشمندی بود و مقرر شد این موضوعات با حضور نماینده دولت مورد بررسی قرار گیرد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس یازدهم با اشاره به موضوع بازنشستگان ادامه داد: قرار بود در متن کمیسیون، پیشنهادی ارائه شود، اما حکمی نیامده است، بنابراین پیشنهاد می کنم این موضوع را نیز مانند سایر موضوعات مهمی که به کمیسیون ارجاع شده، به کمیسیون ارجاع دهید.
وی اضافه کرد: بازنشستگان لشگری و کشوری و سازمان تامین اجتماعی منتظر هستند که در برنامه هفتم برای آنها تصمیم گیری شود. در حال حاضر این افراد با مشکلات معیشتی روبرو هستند.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه در گزارش کمیسیون تلفیق به این موضوع به صورت جامع و کامل اشاره نشده است، پیشنهاد داد پیش از رسیدن به سرفصل مربوطه این موضوع مجدد در دستور کار کمیسیون تلفیق قرار گیرد و با حضور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، نماینده سازمان برنامه و بودجه و اعضای کمیسیون تلفیق و حتی رئیس مجلس بررسی شود.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر بیان کرد: ما در الحاق ۱۹ و ۲۰ این موضوع را ارجاع دادیم و این موضوع برای بازنشستگان وجود دارد، اما از آنجا که قرار بود این موضوع درجلسه ای بین دولت و کمیسیون بررسی شود، به تاخیر افتاده است. همچنین ما بحثی داریم درباره بازنشستگانی که در دهک های ۱ تا ۵ حضور دارند.
وی اضافه کرد: دو تا سه موضوع مهم است که مجلس و دولت باید با هم روی آنها اتفاق نظر پیدا کنند.
نماینده مردم علی آباد در مجلس بر توجه به همسانسازی حقوق بازنشستگان باید در برنامه هفتم تأکید کرد.
رحمت اله نوروزی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی در اخطاری با استناد به اصول (۵۲) و (۵۳) قانون اساسی گفت: همه نگاهها به سمت برنامه هفتم توسعه است چرا که برنامه ششم صرفاً تا ۳۰ درصد اجرایی شد بنابراین باید در ۴۰ سالگی دوم انقلاب اسلامی گامی در راستای توسعه کشور برداشته شود.
نماینده مردم علی آباد در مجلس با تأکید بر اینکه همسانسازی حقوق بازنشستگان باید در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد، افزود: ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برنج برنجکاران در ۳ استان شمالی هنوز به آنها پرداخت نشده است که باید وزارت جهاد کشاورزی در این رابطه اقدام عاجل داشته باشد.
عضو هیات رییسه مجلس، با بیان اینکه عدم همسانسازی حقوق بازنشستگان، انگیزه فعالیت در شاغلان را نیز از بین میبرد با تاکید بر اینکه صندوقهای بازنشستگی در اسارت دولت هستند افزود: آزادسازی این صندوقها نیاز به همسانسازی را نیز رفع میکند.
محمد رشیدی ، در مورد تعلل دولت در همسانسازی حقوق بازنشستگان و عدم توجه به این مهم در برنامه هفتم توسعه، گفت: همسانسازی از جمله مطالباتی بود که از ابتدای فعالیت این دوره از مجلس مطرح شد ضمناینکه از احکام برنامه ششم توسعه بود اما نه دولت قبل و نه این دولت آن را به طور کامل اجرا نکردند به این دلیل که گفتند بار مالی سنگینی به همراه دارد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: ما در بازنشستگان توقعی ایجاد کردیم که نتوانستیم به آن پاسخ دهیم لذا باعث نارضایتی آنها شد و این در حالی است که بازنشستگان یک طیف گسترده باتجربه، اندیشمند و توانمندی هستند که سالها در کشور به ارائه خدمت پرداختند و اغلب فعالیتشان در دورهای بوده است که همزمان با دوره دفاع مقدس بود و در سختترین شرایط به کشور خدمت کردند.
وی تصریح کرد: عدم توجه به همسانسازی حقوق باعث شده است که بازنشستگان احساس کنند کشور آنها را پس زده است و نیازی به آنها ندارد اما اینطور نیست. همچنین این وضعیت میتواند انگیزه کارکنان امروز را نیز کاهش دهد چرا که معتقدند روزی به وضعیت بازنشستگان کنونی دچار خواهند شد.
رشیدی با بیان اینکه ما باید برای تحقق این مطالبه به حق بازنشستگان تدبیری اساسی بیندیشیم، خاطرنشان کرد: راهکار مطلوب این است که باید صندوقهای بازنشستگی را آزاد کنیم تا شاید با این اقدام اتفاقی بهتر از همسانسازی نیز برای بازنشستگان بیفتد چرا که هماکنون صندوقهای تامین اجتماعی و بازنشستگی کشوری تقریبا در اسارت دولت هستند و هر زمان دولت با کسری بودجه مواجه میشود از منابع آنها به عنوان استقراض تامین میکند که هر سال هم سنگینتر میشود و بازپرداخت وامی که گرفته است به کُندی و سختی صورت میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه بازنشستگان معتقدند صندوق و سرمایه دارند اما هیچ بهرهای از آن نمیبرند، افزود: سازمان تامین اجتماعی که شرکتهای سرمایهگذاری شستا را دارد و صندوق بازنشستگی کشوری با شرکتهای زیرمجموعهای که دارد چه سودی برای بازنشستگان دارند؟ آن هم در شرایطی که اغلب این شرکتها زیانده هستند.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم، با اشاره به دلیل زیانده بودن این شرکتها، یادآور شد: افرادی با رابطه یا با نگاه سیاسی و تشکیلاتی وارد هیات مدیره این شرکتها میشوند که فاقد تخصص لازم هستند و حقوقهای نجومی نیز دریافت میکنند که این اقدام باری بر بازنشستگان تحمیل میکند، از سوی دیگر دولت هم از این صندوقها وام میگیرد و آنها را تحت فشار قرار میدهد تا جاییکه صندوقهای بازنشستگی به مرز ورشکستگی رسیدهاند و در مجموع باعث شده است بازنشستگان در شرایط سختی قرار گیرند.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: ما اگر بتوانیم صندوقهای بازنشستگی را احیاء کنیم و شرکتهای زیرمجموعه آنها را به سوددهی برسانیم یا واگذار کنیم و اجازه دهیم بازنشستگان برای آنها تصمیم بگیرند، نیازی به همسانسازی وجود نخواهد داشت.
ارسال دیدگاه