سهام عدالت | سود سهام عدالت | سهام عدالت جاماندگان
فوری؛ بالاخره نوبت سهام عدالتی شد | واریز سود سهام عدالت دور جدید از فردا ؛ سهام عدالتی ها حسابشان را چک کنند
در ادامه جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت را بخوانید
خبرنگار شایلین بهبودی:
سود سهام عدالت، قرار بود در دو مرحله به حساب افراد واریز شود؛ اما متاسفانه بدقولی برخی شرکت ها باعث شد واریز این سود در سه مرحله انجام گیرد.انتهای آذر ماه سال گذشته، مرحله اول عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ به حساب سهامداران واریز شد. تاریخ مرحله دوم واریز این سود نیز ۲۴ اسفند ماه بود.
اما به علت بدعهدی برخی شرکت ها، واریز این سود به مرحله سوم کشید و در دو مرحله تسویه نشد.شرکت سپردهگذاری مرکزی اعلام کرده بود: شرکتهای صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس هیچ مبلغی را برای مراحل اول و دوم سود سهام عدالت خود به حسابهای سمات واریز نکرده اند شرکتهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندر عباس و پارس سوئیچ نیز وجوه مرحله دوم خود را پرداخت نکرده اند.
در همین باب، عشقی رئیس سازمان بورس توضیح داد: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکتها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند این شرکتها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند؛ ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سودها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.
دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امورآن درباره آخرین وضعیت واریز مرحله سوم سود آن و تسویه آن گفت: سهامداران برای دریافت سود سهام عدالت نیازمند مراجعه به مکانی خاص نیستند و سود مرحله سوم آن در صورت دریافت از شرکتها همانند دورههای قبل به حساب افراد واریز خواهد شد.
مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار نیز درباره مرحله سوم واریز این سود به حساب سهامداران، گفت: اگر این شرکتها سود سهام عدالت را واریز نکنند سازمان بورس بر اساس ضوابط، مقررات، وظایف و اختیاراتی که دارد حتما برخورد مقتضی را انجام میدهد در نهایت سازمان بورس پیگیر است که مابقی سود سهام عدالت را دریافت تا برای سهامداران این سود واریز شود
همچنین تا پایان هفته سوم اردیبهشت ماه امسال، ۹ ناشر «گ. مدیریت ارزشسرمایه صب کشوری، شرکت صنایع جوشکاب یزد، قند بیستون، سرمایهگذاری ساختمانی نظام مهندسی ایران، ماشین سازی اراک، شرکت مهندسی ساختمان وتاسیسات راهآهن، بیمه اتکایی ایرانیان، کابل البرز، بیمه اتکایی سامان»، سود جاری ۴۸۴ هزار و ۸۱۲ سهامدار که شامل ۱۴۵ میلیارد و ۴۸۲ میلیون تومان میشود را توسط سمات و از طریق سامانه سجام واریز کردهاند.
در این دوره زمانی، ۲ شرکت «داروسازی ابوریحان و بیمه اتکاییامین(سهامیعام)»، سود سنواتی و حق تقدم ۲۴ هزار و ۷۰۰ سهامدار را که شامل ۴۵ میلیارد و ۶۳۸ میلیون تومان میشود را با استفاده از سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) واریز کردهاند.
اطلاعات منتشر شده از سوی سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در خصوص جزییات واریز سود در سال ۱۴۰۲ نشان میدهد که در سال گذشته ۱۱۵ هزار و ۱۷۹ میلیارد و ۴۱۳ میلیون و ۹۶۹ هزار تومان سود جاری، مطالبات سنواتی و حق تقدم برای سهامداران از طریق سامانه سجام واریز شده است.
در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۰۲ ناشر، مبلغ ۱۰۹ هزار و ۳۹ میلیارد و ۵۲۴ میلیون و ۸۰۴ هزار تومان سود جاری متعلق به ۵۵ میلیون و ۹۵۷ هزار و ۳۵۵ سهامدار و تعداد ۲۵۳ ناشر، مبلغ ۶ هزار و ۱۳۹ میلیارد و ۸۸۹ میلیون و ۱۵۶ هزار تومان سود سنواتی و حقتقدم متعلق به ۱۷ میلیون و ۱۲۷ هزار و ۸۵۵ سهامدار را به حساب سجامی سهامداران واریز کردهاند
واریز سود سهام عدالت برخی از سهامداران به موقع صورت نگرفت و این موضوع باعث شده تا این پرداخت سود به خردادماه موکول شود.
بدقولی هشت شرکت، در واریز سود سهام عدالت در موعد مقرر، باعث شد تا عدهای از سهامداران از دریافت سود سهام عدالت خود جا بمانند.
شرکتهای «صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس» هیچ اقدام مشخصی در راستای واریز سود سهام عدالت، در هیچ یک از دو مرحله انجام ندادند. از سمت دیگر، شرکتهای «پارس سوئیچ، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس» نیز وجوه مرحله دوم خود را به حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز نکردند.
طبق اخبار رسیده سود سهام عدالت خردادماه واریز میشود.به گفته سهامداران واریز سود سهام عدالت برخی افراد واریز نشده و این واریزی به خردادماه موکول شده است.
بدقولی هشت شرکت، در واریز سود سهام عدالت در موعد مقرر، باعث شد تا عدهای از سهامداران از دریافت سود سهام عدالت خود جا بمانند.
شرکتهای «صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس» هیچ اقدام مشخصی در راستای واریز سود سهام عدالت، در هیچ یک از دو مرحله انجام ندادند. از سمت دیگر، شرکتهای «پارس سوئیچ، ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس» نیز وجوه مرحله دوم خود را به حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی واریز نکردند.
مرحله سوم سود سهام عدالت مربوط به عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ شرکتها که به دلیل قصور ۸ شرکت در واریز سود مرحله دوم سال گذشته به تعویق افتاده بود، در خرداد ماه ۱۴۰۳ پرداخت خواهد شد.
مبلغ واریزی سومین سود سهام عدالت مشخص شد
در زمان واریز مرحله دوم سود سهام عدالت در اسفند ۱۴۰۲ مشخص شد که ۸ شرکت در مهلت مقرر نسبت به محاسبه عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ و واریز سود سهام خود اقدام نکردهاند. این موضوع تخلف محسوب میشود و سازمان بورس اعلام کرده با این شرکتها برخورد خواهد کرد.
سود مرحله دوم سهام عدالت که در پایان سال گذشته به سهامداران پرداخت شد به سه دلیل کمتر از واریزی مرحله اول در آذرماه بود:
جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت
فروش سهام توسط کارگزاریها به درخواست متقاضیان در سال گذشته یکی از دلایل اصلی کاهش سود مرحله دوم بوده است. تفاوت در سبد سهام افراد دلیل دیگر این اتفاق است و عدم واریز سود توسط ۸ شرکت باعث شده که سود کاهش پیدا کند.
هنوز مبلغ دقیق سود مرحله سوم و تاریخ دقیق واریز آن توسط سازمان بورس اعلام نشده است. در اسفندماه، دارندگان سبد سهام عدالت به شرح زیر سود دریافت کردهاند:
سبد ۴۵۲ هزار تومانی: ۴۰۹ هزار تومان
سبد ۴۹۲ هزار تومانی: ۴۴۶ هزار تومان
سبد ۵۳۲ هزار تومانی: ۴۸۲ هزار تومان
سبد یک میلیون تومانی: ۹۰۶ هزار تومان
سهامدارانی که تقاضای فروش سهام خود را در سال گذشته ندادهاند و در میزان سود دریافتی خود مغایرت مشاهده میکنند، میتوانند از طریق شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه پیگیری کنند. باید در نظر داشته باشند که واریز سود سهام عدالت به صورت خودکار و بدون نیاز به اقدام از سوی سهامداران انجام میشود. ضمنا مرکز تماس ۱۵۶۹ شرکت سپردهگذاری مرکزی نیز آماده پاسخگویی به سوالات سهامداران است. و در نهایت اینکه برای دریافت سود سهام عدالت به هیچ سایتی مراجعه نکنید و مراقب کلاهبرداریها باشید.
سرپرست سازمان خصوصیسازی با بیان اینکه بزودی بسته پرتفوی سهام عدالت به هیات واگذاری و هیات دولت تقدیم میشود، گفت: امسال ۵ میلیون نفر سهام عدالت دریافت خواهند کرد.
ابراهیم بازیان درباره آخرین وضعیت و تصمیمات اختصاص سهام عالت به جاماندگان و همچنین پرتفوی در نظر گرفته شده سهام عدالت جاماندگان اظهار داشت: طبق قوانین بودجه سالهای ١۴٠١ و ١۴٠٢ قرار بود بخشی واگذاری سهام عدالت در قالب یک بسته پرتفویی انجام شود که شرط آن مصوبه هیات دولت برای واگذاری شرکتهای بورسی بود که در لیست واگذاری قرار دارند.
وی ادامه داد: سال گذشته به دلیل برخی موانع قانونی تصویب بسته پیشنهادی سازمان خصوصی به هیات دوات درباره واگذاری سهام پرتفویی برای سهام عدالت جاماندگان به انجام نرسید.
سرپرست سازمان خصوصی سازی افزود: ضوابط واگذاری در آخرین جلسه شورای عالی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی با حضور رییس جمهور تصویب شد و به دنبال این هستیم که به زودی بستهای ناظر به پرتفوی شرکتهای بورسی ارایه و تصویب کنیم که این بسته پرتفویی میتواند نزدیک به ۵ میلیون نفر از جاماندگان سهام عدالت را پوشش دهد.
بازیان درباره افراد واجد شرایط دریافت سهام عدالت گفت: این جمعیت ۵ میلیون نفری افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد هستند و البته بخشی از ایثارگران هم مشمول دریافت سهام عدالت میشوند.
وی با بیان اینکه بسته پرتفوی سهام عدالت جاماندگان را در اولین فرصت تقدیم هیات واگذاری و بلافاصله به هیات وزیران ارائه میکنیم، اظهار داشت: ضمن تکمیل پروژه ناتمام سهام عدالت جاماندگان، همزمان موضوع مدیریت سهام عدالت را هم دنبال میکنیم، باید توجه داشت که امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است و سیاست وزارت اقتصاد و سازمان خصوصیسازی مردمی سازی اقتصاد است. معتقدیم که مردمی سازی مقدم بر خصوصی سازی بوده و سهام عدالت در خط مقدم واگذاریها قرار دارد، از این رو نه تنها بر واگذاری مالکیت سهام عدالت تاکید داریم بلکه مدیریت این سهام را در قالب شرکت تعاونی استانی دنبال میکنیم.
سرپرست سازمان خصوصیسازی تاکید کرد: امسال ارائه سهام عدالت به جاماندگان به نتیجه میرسد و این پروژه هم تکمیل خواهد شد.
ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۳، متقاضیان جهت دریافت این سهام، ملزم به داشتن شرایط و مدارک لازم، در تاریخ تکمیل فرم ثبت نام، در مدت زمان مشخص شده می باشند. اما، در حال حاضر، آغاز واگذاری سهام عدالت، در سال 1403، در دستور کار است که از خرداد ماه، فراخوان واگذاری این سهام، به مشمولان، انجام میشود.
با توجه به استقبال چشمگیری که در دور نخست ارائه سهام عدالت، توسط مردم و واجدین شرایط دریافت این سهام صورت گرفت، دولت، تصمیم بر ارائه مجدد و ثبت نام جاماندگان سهام عدالت، در سال جاری، به منظور یکسان سازی سطح درآمدی اقشار مختلف جامعه، به ویژه افراد با درآمد پایین و بی بضاعت کرده است.
از آنجایی که در دور نخست ثبت نام سهام عدالت ، تنها 49 میلیون نفر از واجدین شرایط، موفق به دریافت این سهام شدند، لذا در حال حاضر، افراد بسیاری وجود دارند که علی رغم میل باطنی خود، موفق به ثبت نام و دریافت این سهم نشده اند، در نتیجه این امر، این افراد، بی صبرانه منتظر شروع ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۳، برای جاماندگان می باشند.
به جهت استقبال بالای افراد، از تصویب طرح ارائه دور دوم سهام عدالت، برای جاماندگان این سهم، توسط مجلس و پرسش های متعددی که در رابطه با زمان دقیق اجرائی شدن طرح یاد شده وجود دارد، به همین دلیل، در ادامه، در رابطه با زمان شروع ثبت نام سهام عدالت 1403 و همچنین، تاریخ تکمیل فرم ثبت نام دوره جدید ثبت نام سهام عدالت، مطالبی آورده شده است.
زمان شروع ثبت نام سهام عدالت ۱۴۰۳
با توجه به اطلاعیه های رسمی، قرار بر این بود تا پایان بهمن ماه سال گذشته، وزارت کار، لیست تمامی افراد جامانده ثبت نام سهام عدالت، که شامل گروه هایی همچون، کودکان تازه متولد شده در خانواده های واجد شرایط ثبت نام سهام عدالت، افرادی که اقدام به ثبت نام جهت دریافت سهام مورد نظر کرده اند اما، به هر دلیلی نام نویسی آن ها انجام نشده، افرادی که پس از پایان مهلت زمان ثبت نام سهام عدالت، تحت پوشش سازمان های حمایتی قرار گفته اند و غیره را تهیه نموده و در اختیار مجلس قرار دهد.
پپس از ارائه لیست مورد نظر، توسط وزارت کار، پیش بینی می شود که تا پایان سال جاری، ثبت نام سهام عدالت برای کودکان و جاماندگان آغاز شود و تمامی افراد واجد شرایط، مجاز به نام نویسی و دریافت سهام مورد نظر شوند. دقت شود که تمامی مواردی که در بالا ذکر شده است، طبق اطلاعیه های رسمی، پیش بینی بوده و درحال حاضر، لازم به ذکر است با توجه به اعلام رسمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، آغاز واگذاری سهام عدالت به جاماندگان،در دستور کار است که از خرداد ماه، فراخوان واگذاری این سهام، به مشمولان، انجام میشود.
لازم به ذکر است موارد اعلام شده، بر اساس روال سال گذشته بوده و به محض تغییر و اعلام برای سال 1403، در متن مقاله اطلاع رسانی می گردد.
ارزش سهام عدالت جاماندگان
مشمولین تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی و دو دهک اول درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید با تخفیف 50 درصدی، سهامی به مبلغ 10 میلیون تومان دریافت میکنند.
این مبلغ به صورت اقساط سالانه و طی 10 سال از محل سود سالانه توسط شرکتهای موجود در پرتفوی سهام عدالت تسویه خواهد شد. لازم به ذکر است که دهک سوم درآمدی ایثارگران تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران بدون اعمال تخفیف نیز مشمول دریافت سهام عدالت خواهند شد.
برای دریافت سهام عدالت سهامداران مبلغی به حساب دولت واریز نمیشود بلکه از محل سود شرکتها این مبلغ تسویه میشود. ناگفته نماند که سهامهای واگذار شده تا پایان زمان اقساط به عنوان وثیقه در کد واسط سازمان خصوصی سازی باقی خواهد ماند.
اگر سود شرکتها کفاف تسویه و آزادسازی سهام را ندهد، در پایان مهلت اقساط، هر سهامدار موظف است باقیمانده بهای سهام را طی حداکثر 6 ماه به دولت پرداخت کند.
اگر تسویه نهایی صورت نگیرد، سهام به مالکیت دولت برمیگردد. در صورتی که تسویه انجام شود، سهام در سه مرحله آزاد خواهد شد.
جاماندگان سهام عدالت کجا ثبت نام کنند؟
در پاسخ به سوال که جاماندگان سهام عدالت چه کنند؟ باید گفت: شرکت سپردهگذاری مرکزی شرایط ثبتنام جاماندگان سهام عدالت را به صورت غیرحضوری فراهم کرده است. مشمولین پس از اعلام رسمی دولت میتوانند برای ثبت نام سهام عدالت با گوشی به سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت به آدرس sahamedalat.ir مراجعه کنند. اما پیش از ثبت نام باید فرایند ثبت نام در سجام را انجام دهید.
این سامانه همچنین به دارندگان سهام عدالت نیز خدمات ارائه میدهد. مشمولین پس از دریافت سهام عدالت خود، برای مشاهده ارزش روز سهام عدالت خود میتوانند به سامانه استعلام و آزادسازی سهام عدالت مراجعه کنند.
سهامداران با مراجعه به بخش مشاهده دارایی سهام عدالت با وارد کردن کدملی و رمزیکبار مصرف میتوانند ارزش دارایی خود را مشاهده کنند.
از زمان اختصاص سهام عدالت به نوبت اول، افراد زیادی متولد شدهاند که سهام دریافت نکردهاند. طبق قانون حمایت از خانواده سهام صندوق به نوزادان متولد شده از سال 1400 به بعد اختصاص یافت که این سهام جزو سهام عدالت نیست.
آیا امکان انتقال سهام عدالت به وراث وجود دارد؟
طبق اعلام رئیس سازمان بورس اوراق بهادار امکان انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث وجود دارد. وراث براساس اولویت بندی اعلام شده میتوانند وارد سامانه سهام عدالت کارگزاری بیدار شوند و مدارک متوفی و مدارک یکی از وراث (به نمایندگی از دیگر وراث) را بارگذاری کنند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مدارک مورد نیاز و فرایند انتقال سهام به مقاله «نحوه دریافت و انتقال به وراث متوفی» مراجعه کنید.
ارسال دیدگاه