مستمری مددجویان | واریز مستمری مددجویان
خبر فوری از واریز مستمری مددجویان با مبلغ تشویقی از امشب | واریزی فوقالعاده پزشکیان برای مددجویان در راه است
در ادامه آخرین اخبار از واریز مستمری مددجویان با شرایط جدید را بخوانید.
خبرنگار شایلین بهبودی:
براساس اعلام سازمان برنامه و بودجه، در جلسهای که برگزار شد، توافقاتی در خصوص تخصیص اعتبارات مربوط به کمکهزینههای نگهداری از معلولان و خانوارهایی که به نگهداری از این افراد در منزل میپردازند، صورت گرفت. بر اساس ماده (۷) قانون حمایت از حقوق معلولان، قرار است این اعتبارات تا پایان سال جاری بهطور کامل و به میزان ۱۰۰ درصد تخصیص یابد و اجرایی شود.
سازمان بهزیستی کشور نیز موظف شده است تا در راستای پرداخت کمکهزینههای مربوط به ماده ۷ این قانون، مطابق با تخصیص اعتبار ششماهه اقدام نماید.
علاوه بر این، توافق دیگری نیز به تصویب رسید که بر اساس آن، کمک معیشت موضوع ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان و مستمری مددجویان موضوع بند (ث) ماده (۳۱) قانون برنامه هفتم، هر کدام بهصورت جداگانه و زیر ردیف بودجه سازمان بهزیستی پیشبینی و ماهانه تخصیص خواهند یافت.
در نهایت، بر اساس این گزارش، سازمان برنامه و بودجه کشور و دیگر دستگاههای اجرایی موظف به تخصیص اعتبار و هزینهکرد آن در سقف اعتبار مندرج در قانون بودجه هستند و تمام تصویبنامهها و بخشنامهها باید در چارچوب قانونی و در سقف اعتبار مذکور اجرایی شوند.
این اقدامات نشاندهنده توجه به حقوق و نیازهای معلولان و خانوادههای آنان و تلاش برای بهبود وضعیت معیشتی و خدماترسانی به این قشر آسیبپذیر جامعه است.
جزئیات جدید از افزایش مستمری مددجویان
مستمری مددجویان تحت پوشش بهزیستی در ماه جاری طبق روال ماه های قبل پرداخت خواهد شد.
سازمان بهزیستی کشور نسبت به پرداخت کمک هزینههای موضوع ماده ۷ قانون مزبور مکلف است، مطابق با تخصیص اعتبار ششماهه اقدام کند. جزئیات جدید از افزایش مستمری مددجویان در ادامه بخوانید.
همچنین توافق شد کمک معیشت موضوع ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان و مستمری موضوع بند (ث) ماده (۳۱) قانون برنامه هفتم نیز هرکدام به صورت جداگانه ذیل ردیف بودجه سازمان بهزیستی کشور پیشبینی شده و ماهانه تخصیص یابد.
براساس این گزارش، سازمان برنامه و بودجه کشور و دستگاههای اجرایی، در سقف اعتبار مندرج در قانون بودجه، مکلف به تخصیص اعتبار و هزینهکرد آن هستند و کلیه تصویبنامهها و بخشنامهها به منظور رعایت قانون، در سقف اعتبار مذکور قابل اجراست.
افزایش مستمری مددجویان در دستور کار جدید دولت قرار گرفت .فعال حقوق معلولان: امیدوارم آقای میدری برنامه و زمانبندی برای اجرای قانون حمایت از معلولان داشته باشند.
بهروز مروتی، فعال حقوق معلولان، انتصاب رئیس سازمان بهزیستیِ تحولگرا را اولین مطالبهی افراد دارای معلولیت دانست و گفت: در وهله اول باید فردی ریاستِ این سازمان را برعهده بگیرد که برنامه مدون و واقعگرایانه داشته باشد. این برنامه باید زمانبندی داشته باشد تا بتوان صحتسنجی کرد و دید که چقدر از آن اجرا میشود.
مروتی به اعتراضاتِ سراسریِ معلولان اشاره کرد و گفت: این اعتراضات بیش از یک سال طول کشید، البته قبل از شروع اعتراضات، چندین مرتبه نامه زدیم و به دیوان عدلات اداری شکایت بردیم که در آن مورد هم بهزیستی کارشکنی کرد.
وی افزود: به همین دلیل انتخابِ رئیسِ تحولگرا برای سازمان بهزیستی اهمیتِ بسیاری برای ما دارد، رئیسی که البته عملکردش تحتِ نظارتِ مستقیمِ وزارت کار باشد. آقای میدری سالها معاون رفاه بودند و به حوزه بهزیستی کاملاً اشراف دارند؛ ایشان البته خودشان هم غیر از تدوین لایحه حمایت از حقوق معلولان، اقدام خاصی انجام ندادند و اتفاقا یکی از بزرگترین انتقاداتی که به ایشان میشود، همین است. اما خب ما امیدواریم برای تحول در بهزیستی برنامه داشته باشند.
این فعال حقوق معلولان بیان کرد: ساختار بهزیستی باید تغییر کند و این کار با یک مدیریتِ تحولگرا امکانپذیر است. در حال حاضر، ساختار بهزیستی یک ساختار فرتوت و فرسوده است و با این ساختار نمیتوان از پسِ وظایفی که برعهدهی بهزیستی گذاشته شده، برآمد.
مروتی گفت: شاید لازم باشد اتفاقی که برای مهدکودکها افتاد برای حوزه معلولان هم بیفتد. طی سالهای اخیر مهدکودکها از زیر مجموعهی بهزیستی جدا شدند و زیرمجموعه آموزش و پرورش قرار گرفتند. شاید با یک نگاه کارشناسی این تشخیص داده شود که حوزه معلولیت هم از سازمان بهزیستی خارج شود.
رئیس کمپین معلولان ادامه داد: در حال حاضر بهزیستی به جای اینکه یک حوزهی تخصصیِ توانبخشی باشد، به یک بنگاه توزیع یارانه تبدیل شده است. سازمانی که فقط یارانه میگیرد و بین مراکزِ خود توزیع میکند. مستمری و کمکهزینه پرداخت میکند و در کنار آن یکی دو کارِ تخصصی هم انجام میدهد، اما متأسفانه در سالهای اخیر ما شاهد به کما رفتن حوزه توانبخشی بودیم و معاونت توانبخشی خیلی کوچک و ناتوانتر از قبل شده است.
مروتی دومین خواستهی مهم افراد دارای معلولیت را اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان دانست و گفت: بروزرسانی نواقص این قانون باید در دستور کار قرار بگیرد تا طی دو سه سال آینده قانون به طور کامل اجرا شود. در دورهای که آقای میدری معاون رفاه بودند، باید گزارش اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان را از طریق بهزیستی پیگیری میکردند و به شورای عالی رفاه تحویل میدادند که متأسفانه این اتفاق نیفتاد.
وی گفت: امیدواریم در دوره وزارت ایشان، گزارشگیری و گزارشدهی جدی گرفته شود. همچنین از این نظر که بهزیستی یک جامعهی ۷ میلیونی را در بر میگیرد، درخواست ما این است که وزیر کار و رئیس سازمان بهزیستی به عنوان عضوی از هیئت دولت، با افراد دغدغهمند، وزرا و روسای سازمانهای دیگر یک کارگروه یا یک کمیته برای کاهش مشکلات افراد دارای معلولیت تشکیل دهند. این کمیته باید بتواند فارغ از بروکراسی اداری برای اجرای قانون و کاهش مشکلات افراد دارای معلولیت اقدام کند.
ارسال دیدگاه