قطعنامه شورای حکام | قطعنامه شورای حکام علیه ایران

قطعنامه شورای حکام و عصبانیت ایران + بیانیه

پاسخ ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام+ متن بیانیه

قطعنامه شورای حکام و عصبانیت ایران + بیانیه
| کد مطلب: ۹۵۵۰
لینک کوتاه کپی شد

قطعنامه شورای حکام آژانس اتمی صادر شد.بیانیه مشترک وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران در مورد قطعنامه شورای حکام در رابطه با برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران منتشر شد.جزئیات قطعنامه شورای حکام بر ضد ایران.قطعنامه شورای حکام ناموجه است.قطعنامه شورای حکام برای اهرم فشار علیه ایران بوده است.

قطعنامه شورای حکام و متن بیانیه واکنش ایران

متن این بیانیه به این شرح است: در آخرین ساعات جلسه مورخ ۱ آذر ۱۴۰۳ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با فشار و اصرار سه کشور اروپایی و آمریکا، و علیرغم عدم حمایت حدود نیمی از دولت‌های عضو، قطعنامه‌ای غیر اجماعی در مورد برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران تصویب شد.

سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر تعامل سازنده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب حقوق و تکالیف مصرح ذیل معاهده عدم اشاعه و موافقت‌نامه جامع پادمان بوده است.

دولت چهاردهم بر مبنای همین سیاست از ابتدای تشکیل، ادامه و ارتقای همکاری‌ها با آژانس را با هدف حل و فصل موضوعات فی مابین در دستور کار خود قرار داده است.

در چارچوب همین رویکرد اصولی، ایران از سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران استقبال کرد و برنامه‌ریزی لازم برای فراهم نمودن زمینه تعاملات بیشتر و موفقیت سفر را انجام داد.

سفر مدیرکل آژانس به ایران، دیدارهای وی با مقام‌های عالی جمهوری اسلامی ایران و بازدید از مجتمع‌های غنی‌سازی شهید دکتر علی‌محمدی و شهید مهندس احمدی روشن و مذاکرات صورت گرفته زمینه مناسبی برای تقویت تعاملات ایران و آژانس ایجاد نمود.

در چنین شرایطی سه دولت اروپایی و آمریکا - که سابقه طولانی در بدعهدی و عدم پایبندی آشکار به تعهدات خود از جمله در قالب برجام و توسل به تحریم‌های ظالمانه و فشارهای غیرقانونی علیه ملت ایران دارند - به جای کمک به تداوم فضای سازنده ایجاد شده بین ایران و آژانس، حتی منتظر نتایج سفر مدیر کل آژانس هم نمانده و در یک اقدام تقابلی و ناموجه، قطعنامه‌ای علیه ایران در شورای حکام ارائه نمودند. البته این قطعنامه از حمایت نیمی از اعضای شورای حکام برخوردار نشد که خود مبین مخالفت آنها با رویکرد سیاسی و مخرب بانیان قطعنامه می‌باشد.

این رویکرد سیاست زده، غیر واقع‌بینانه و مخرب فضای مثبت ایجاد شده و تفاهم‌های حاصل از آن را مخدوش می‌کند. چنین اقدامی، آن هم در زمانی که ایران و آژانس در مسیر تعامل سازنده قرار داشتند، بار دیگر ثابت کرد که سه دولت اروپایی و آمریکا در ادعای خود مبنی بر حفظ اعتبار آژانس به هیچ وجه صداقت ندارند و موضوع هسته‌ای ایران صرفاً بهانه و دستاویزی برای پیشبرد اهداف نامشروع آنها است.

مراجع صلاحیت‌دار جمهوری اسلامی ایران در سطوح مختلف پیش‌تر اعلام کرده بودند که اتخاذ هرگونه اقدام تقابلی و سو استفاده از شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای پیشبرد اهداف نامشروع و سیاسی، با پاسخ متقابل ایران مواجه خواهد شد. مختصات پاسخ احتمالی ایران از قبل نیز به مدیرکل آژانس اطلاع‌رسانی شده است.

بر همین اساس، رئیس سازمان انرژی ایران دستور انجام اقدامات مؤثر، از جمله راه‌اندازی مجموعه معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.

بدیهی است این اقدامات در راستای صیانت از منافع کشور و توسعه هرچه بیشتر صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز، متناسب با نیازهای روز افزون ملی و در چارجوب حقوق و تعهدات ایران وفق موافقتنامه پادمان جامع انجام می‌شود.

در عین حال، همکاری‌های فنی و پادمانی با آژانس، مثل گذشته و در چارچوب موافقت نامه پادمان ادامه خواهد یافت.

در پایان تصریح می‌شود که جمهوری اسلامی ایران همچنان آماده تعامل سازنده با جهات ذیربط بر مبنای اصول و موازین حقوقی بین‌المللی است و سیاست اصولی صیانت از حقوق و منافع ملت بزرگ ایران و توسعه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز و بومی با جدیت ادامه خواهد یافت.

قطعنامه شورای حکام چگونه تصویب شد 

قطعنامه شورای حکام

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آخرین نشست فصلی خود در سال ۲۰۲۴ قطعنامه انتقادی ارائه شده توسط تروئیکای اروپایی و آمریکا علیه ایران را تصویب کرد.

این قطعنامه، با ۱۹ رای مثبت، ۱۲ رای ممتنع و ۳ رای مخالف تصویب شد.

دولت‌های ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، آرژانتین، استرالیا، بلژیک، اکوادور، اوکراین، کانادا، گرجستان، ژاپن، کره جنوبی، مراکش، ایتالیا، لوگزامبورگ، هلند، پاراگوئه به این قطعنامه رای موافق دادند.

روسیه، چین و بورکینافاسو با این قطعنامه مخالفت کردند. 

آفریقای جنوبی، هند، پاکستان، اندونزی، برزیل، غنا، تایلند، الجزایر، ارمنستان، بنگلادش، کلمبیا و مصر هم رای ممتنع دادند.

ونزوئلا هم به دلیل بدهی، از حق رأی برخوردار نبود.

در این قطعنامه از جمهوری اسلامی ایران خواسته شده تا برای حل‌وفصل مسائل ادعایی پادمانی «اقدامات ضروری و فوری» صورت دهد. هم‌چنین در این سند از ایران خواسته شده تا بدون فوت وقت در خصوص «ذرات اورانیوم با منشاء انسانی در دو مکان اعلام‌نشده در ایران، توضیحات معتبر ارائه و آژانس را از مکان(های) فعلی مواد هسته‌ای و/یا تجهیزات آلوده مطلع کند».

 قطعنامه یادشده همچنین از ایران می‌خواهد که «اطلاعات، اسناد و پاسخ‌های مورد نیاز آژانس» را در این زمینه ارائه و دسترسی به مکان‌ها و مواد مورد نیاز بازرسان آژانس را فراهم کند. در این قطعنامه آمده است: ارائه این اطلاعات و فراهم کردن دسترسی‌ها توسط ایران و انجام راستی‌آزمایی‌های بعدی توسط آژانس بر اساس توافقنامه ان‌پی‌تی، برای دبیرخانه ضروری است تا گزارش کند که دیگر مسائلی باقی‌ نمانده و نیاز به بررسی شورای حکام و اقدام در این زمینه نیست.

هم‌چنین، در این قطعنامه، شورای حکام از آژانس خواسته تا یک گزارش «جامع» درباره ایران را تا بهار ۲۰۲۵ تهیه کند.

قطعنامه شورای حکام و واکنش فوری عراقچی

عراقچی گفت: برعکس چیزی که رژیم اسرائیل تصور می کند مقاومت تنها یک ساختار سازمانی و رهبران و افراد نیست بلکه مقاومت یک تفکر و مکتب فکری با پایگاه های اجتماعی در منطقه است.

سید عباس عراقچی در مصاحبه با شبکه خبری المیادین گفت: من معتقدم که چنین ادعاهایی غیر واقعی است و همه به کارآمدی سامانه های پدافند هوایی ایران پی برده اند و هدف قرار دادن تاسیسات هسته ای ایران اشتباه بزرگی خواهد بود.

 همانطور که اعلام کردیم، موضع ما قاطعانه و روشن است، لحظه ای که رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته ای ما حمله کند، ما به آن پاسخ خواهیم داد و به خوبی می داند که پاسخ ما چه خواهد بود.

 اسرائیل به خوبی می داند که تهدید اصلی حضورش در منطقه، جمهوری اسلامی ایران و مقاومت در منطقه است.

برعکس چیزی که رژیم اسرائیل تصور می کند مقاومت تنها یک ساختار سازمانی و رهبران و افراد نیست بلکه مقاومت یک تفکر و مکتب فکری با پایگاه های اجتماعی در منطقه است.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به سفر آقای گروسی به ایران خاطرنشان ساخت تفاهمات صورت‌گرفته در جریان این سفر، بار دیگر حسن نیت و اراده جمهوری اسلامی ایران را برای ارتقای تعاملات و همکاری‌ها با آژانس اثبات نمود.

در طول ماه‌های گذشته تحولات منطقه را با دقت رصد کرده‌ایم و در این مدت رژیم صهیونیستی به دنبال تحریک  ایران و کشاندن آن به جنگ در منطقه و سپس کشاندن طرف‌های دیگر بود تا بتواند این جنگ را گسترش دهد، اما ما هوشمندانه برخورد کردیم تا در دام توطئه این رژیم نیفتیم.

 اما به حملات و جنایات رژیم صهیونیستی برمی گردیم. این رژیم آخرین بار به ایران حمله کرد و به همین دلیل مستحق پاسخگویی است. جمهوری اسلامی ایران این پاسخ را به عنوان یک اقدام قانونی مطابق با قوانین بین المللی انجام خواهد داد و قطعا این حمله صورت خواهد گرفت.

در پاسخ (به رژیم صهیونیستی) تعلل و تعجیل نمی‌کنیم و عملیات وعده صادق ۳ انجام خواهد شد.

در حال حاضر هیچ کانال ارتباطی با دولت جدید آمریکا نداریم.

اگر دولت جدید آمریکا به سیاست فشار حداکثری و سیاست های خصمانه روی آورد مواضع ما روشن است.

اراده واقعی برای همکاری با آژانس انرژی اتمی داریم، اما اقدام اروپا با این رویکرد در تضاد است.

قبلا به کشورهای اروپایی هشدار داده بودیم که به چنین «تصمیمات سیاسی» پاسخ مناسبی خواهیم داد.

 اروپایی ها به خوبی می دانند که چنین فشارهایی ما را از تصمیم خود برای همکاری مثبت با آژانس انرژی اتمی منصرف نخواهد کرد.

با تمام امکانات از مقاومت حمایت خواهیم کرد

 عراقچی در بخش دیگری از این مصاحبه بر حمایت از مقاومت لبنان تاکید کرد و گفت: مقاومت را در این شرایط تنها نخواهیم گذاشت و با تمام امکانات از آن حمایت خواهیم کرد.

وزیر خارجه در مورد روابط ایران و عربستان نیز گفت: روابط ما با عربستان سعودی در وضعیت بسیار خوبی قرار دارد و این روابط بر پایه اعتماد متقابل و همکاری مشترک استوار است.

 عراقچی تاکید کرد: ما مواضع و دیدگاه‌های نزدیکی با عربستان در خصوص تحولات منطقه داریم و معتقدیم روابط ما در مسیر درستی قرار دارد.

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین