قانون عفاف و حجاب | قانون عفاف و حجاب ابلاغ می شود

سیر تا پیاز قانون عفاف و حجاب جدید را بخوانید

در قانون عفاف و حجاب،اگر کسی در خیابان برهنه شود، ۵۰۰ میلیون تومان جریمه می شود!

سیر تا پیاز قانون عفاف و حجاب جدید را بخوانید
| کد مطلب: ۹۶۵۱
لینک کوتاه کپی شد

قانون عفاف و حجاب بالاخره اعلام و اجرایی می شود.قانون عفاف و حجاب مدت ها در دست تدوین بود.قانون عفاف و حجاب چند بار بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بود.قانون عفاف و حجاب در مجلس نهایی و تصویب شد.قانون عفاف و حجاب آماده ابلاغ به دولت و دستگاه های اجرایی است.

متن نهایی قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به قانون عفاف و حجاب، از صبح دیروز در فضای رسانه‌ای منتشر شده است. قانونی که بررسی آن به صورت محرمانه در مجلس یازدهم انجام شد و در نهایت پس از چند بار رفت و برگشت میان مجلسی ها و شورای نگهبان به تایید رسید. قانون عفاف و حجاب طبق گفته رئیس مجلس در ۲۳ آذر ماه ابلاغ خواهد شد،طبق ماده ۴۹ قانون عفاف و حجاب، هر شخصی در انظار عمومی معابر یا اماکن عمومی که نوعاً در منظر نامحرم است اعم از فضای حقیقی یا مجازی اقدام به برهنگی نماید به مجازات حبس درجه چهار یا جزای نقدی درجه سه محکوم می گردد.

جزئیات قانون عفاف و حجاب

ماده ۴۹ قانون عفاف و حجاب می گوید: هر شخصی در انظار عمومی معابر یا اماکن عمومی که نوعاً در منظر نامحرم است اعم از فضای حقیقی یا مجازی اقدام به برهنگی نماید یا با پوششی ظاهر شود که عرفاً برهنگی محسوب میشود بلافاصله توسط ضابطان بازداشت و به دادگاه صالح معرفی می شود و به مجازات حبس درجه چهار یا جزای نقدی درجه سه محکوم می گردد و در صورت تکرار، مجازات حبس یا جزای نقدی یک درجه تشدید می شود ضابطان موضوع این ماده کلیه نیروهای فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا و ضابطان عام و خاص دادگستری هستند.

قانون عفاف و حجاب و جدول جزای نقدی مجازات 

قانون عفاف و حجاب

بر اساس ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی، جزای نقدی درجه سیصد و سی میلیون تومان تا پانصد میلیون تومان است. 

* در تصویر فوق ارقام جریمه های درجه ۱ تا جریمه ۸ مطابق ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی و اصلاحیه آن در خرداد ۱۴۰۳ مشاهده می کنید.

قانون عفاف و حجاب و شرایط جریمه بی حجابی در تاکسی‌های اینترنتی؟

 الزام تاکسی‌های اینترنتی به گزارش‌ دهی موارد بی حجابی
در ماده ۵۴ قانون عفاف و حجاب آمده است: وسایل نقلیه موتوری که راننده یا راکب یا سرنشین آن مرتکب جرائم موضوع مواد (٤٨) و (۵۰) این قانون شود، توسط مأموران فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) معادل یک ششم حداکثر جزای نقدی درجه هشت جریمه می شود.

بنابر گفته محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، قانون عفاف و حجاب از ۲۳ آذر ماه به منظور اجرای آن به دولت ابلاغ خواهد شد. در همین راستا، از صبح دیروز، متن نهایی قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به قانون حجاب در فضای رسانه‌ای منتشر شده است.

گفتنی است که این قانون پس از رفت و برگشت های متعدد میان مجلس و شورای نگهبان در ۷۴ ماده و مجموعا در ۵ فصل تنظیم و نهایی شده است. در ماده ۵۴ قانون عفاف و حجاب آمده است:

«وسایل نقلیه موتوری که راننده یا راکب یا سرنشین آن مرتکب جرائم موضوع مواد (٤٨) و (۵۰) این قانون شود، توسط مأموران فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) معادل یک ششم حداکثر جزای نقدی درجه ۸ جریمه می شود. همچنین اعمال جریمه برای وسیله نقلیه مذکور نافی اعمال احکام و مجازات‌های مقرر در مورد مرتکب یا مرتکبان نیست. حکم این ماده در مورد تاکسی ها و مسافربرهای اینترنتی نیز جاری می‌شود ثبت اولین تخلف موجب عدم ثبت تخلفات بعدی از لحاظ زمانی نبوده و جریمه های نقدی جمع می‌شود. وسایل نقلیه عمومی بزرگ از جمله اتوبوس و مینی بوس و مترو مشمول احکام فوق نیست.»

تبصره یک این ماده اشعار دارد: «در صورتی که راکب یا سرنشین وسیله نقلیه موتوری مرتکب جرم موضوع ماده (۴۹) این قانون شود یا راکب یا سرنشین موتور سیکلت مرتکب یکی از جرائم موضوع مواد (٤٨) یا (۵۰) این قانون شود وسیله نقلیه موتوری یا موتورسیکلت توسط ضابطان بلافاصله به مدت یک هفته توقیف و مالک آن توسط مرجع قضائی به جریمه معادل دوسوم حداکثر جزای نقدی درجه ۸ محکوم می شود. این حکم مانع از اعمال مجازاتهای مقرر در مواد (٤٨)، (٤٩) و (٥٠) نیست.»

دومین تبصره نیز می‌گوید: «سکوهای تاکسی اینترنتی موظفند ظرف دو ماه در سامانه های ارتباطی خود با مشتریان و رانندگان امکان گزارش دهی راننده خودرو در مورد مسافران ناقض این قانون را تعبیه کنند. در صورتی که راننده گزارش نقض احکام این قانون توسط مسافر را به سامانه ارسال نماید از پرداخت جریمه معاف می شود. همچنین این سکوها موظفند ارتباط برخط مأموران فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) با این سامانه را فراهم کنند. در صورت عدم انجام تکالیف موضوع این ماده سکوهای متخلف به پرداخت جزای نقدی معادل سه ماه سود ناشی از درآمد سکو محکوم می شوند».

در تبصره ۳ نیز آمده است: «در صورتی که وسیله نقلیه موتوری موضوع این ماده فاقد پلاک یا پلاک آن مخدوش یا به نحوی ناخوانا یا پوشانده شده باشد، علاوه بر توقیف وسیله نقلیه به مدت یک ماه جریمه مذکور در این ماده نیز به دو برابر افزایش می یابد.»

تبصره بعدی نیز می‌گوید: «از تاریخ ابلاغ جریمه متخلف میتواند مراتب اعتراض خود را ظرف ده روز از طریق سامانه فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) با ذکر دلایل ثبت نماید. فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران (فراجا) موظف است حداکثر ظرف دو هفته پس از وصول اعتراض بررسی لازم را انجام داده و در صورت غیر موجه دانستن اعتراض مراتب را به معترض ابلاغ نماید در صورت اصرار معترض موضوع جهت رسیدگی به هیأتی متشکل از یک قاضی با ابلاغ رئیس قوه قضائیه و یک کارشناس راهنمایی و رانندگی با معرفی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی مربوط ارسال می شود. هیأت موظف است ظرف یک ماه پرونده را رسیدگی کند. ریاست آن هیأت با قاضی خواهد بود که پس از اخذ نظر مشورتی عضو دیگر، ظرف یک هفته مبادرت به صدور رأی مینماید و این رأی قضائی و قطعی است.»

ارسال دیدگاه