محبوب‌ترین نرم افزار اینترنتی زنان ایرانی

اینستاگرام، محبوب‌ترین پلتفرم برای زنان ایرانی است

محبوب‌ترین نرم افزار اینترنتی زنان ایرانی
| کد مطلب: ۱۰۵۸۸
لینک کوتاه کپی شد

نتایج جالب توجه یک نظرسنجی در مورد نحوه مصرف اینترنتی خانم‌ها: مورد علاقه‌ترین محتوا طنز است و فقط ۶ درصد، تعداد فالوئر را معیاری برای اعتماد به یک محتوا می‌دانند اینترنت این روزها، بخش غیرقابل انکاری از زندگی ماست.

هر کسی البته به شکلی خاص از اینترنت استفاده می‌کند. یکی بیشتر فیلم می‌بیند، یکی خرید می‌کند و یکی خبر می‌خواند. «ایمپو» بزرگ‌ترین پلتفرم سلامت زنان کشور، در راستای مسئولیت اجتماعی خود، تصمیم گرفت که وضعیت استفاده زنان از فضای مجازی را مورد ارزیابی قرار بدهد.

برای این کار پرسشنامه‌ای توسط یک متخصص حوزه علوم اجتماعی تدوین شد. جمعیتی که مورد تحلیل گرفت زنان ۱۵ تا ۵۰ سال ایرانی بودند که جمعیتشان طبق آخرین آمارهای رسمی حدودا ۲۵ میلیون نفر است. دو هزار و ۱۰۶ نفر از این پرسش‌نامه بازدید کردند که ۸۳۱ نفر با صرف زمان حدود ۲۶ دقیقه‌ای به آن پاسخ دادند. به این ترتیب با توجه به نمونه می‌توان گفت با ضریب اطمینان ۹۹ درصدی و ضریب خطای ۴.۵ درصدی می‌توان به نتیجه این پیمایش اعتماد کرد. بخش اول این پیمایش مربوط به میزان مصرف اینترنت توسط زنان است. ۷/۳۵ درصد از افراد اعلام کردند که بین یک تا سه ساعت از اینترنت استفاده می‌کنند و ۵/۳۱ درصد از افراد بین سه تا پنج درصد. به این ترتیب نزدیک به ۵/۶ درصد از کل افراد گفتند فقط تا یک ساعت از اینترنت استفاده می‌کنند و ۳/۲۶ درضد از کل افراد بیش از پنج ساعت در اینترنت هستند. به این ترتیب یافته‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۵۷ درصد زنان ایران بیش از سه ساعت از اینترنت استفاده می‌کنند. سوال دوم در این بخش این بوده است که از کدام پلتفرم استفاده می‌کنید. افراد برای پاسخ به این سوال حق داشتند چند گزینه را انتخاب کنند. کمی بیش از ۳۰ درصد افراد اعلام کردند از «تلگرام» استفاده نمی‌کنند و این پلتفرم ضریب نفوذ ۶۸ درصدی در زنان ایرانی دارد.

در مقابل ضریب نفوذ پیام‌رسان «ایتا» که بیشترین مقبولیت را در میان پلتفرم‌های ایرانی داشته است، به ۲۰ درصد هم نمی‌رسد. این در حالی است که ضریب نفوذ واتس‌اپ هم ۵۴ درصد است. در میان شبکه‌های اجتماعی، «اینستاگرام» با اختلاف در صدر است و ۹۰ درصد از زنان در این شبکه فعال هستند در حالی که رده دوم با ضریب نفوذ ۴/۱۸ درصد با «یوتیوب» است. سوال سوم این بوده است که «کدام نوع محتوا در فضای مجازی بیشتر توجه شما را جلب می‌کند؟». از میان گزینه‌های مختلف که پاسخگویان می‌توانستند گزینه‌های مختلفی را هم انتخاب کنند، «طنز» با ۵/۴۶ درصد در صدر جدول قرار دارد و پس از آن «آشپزی» با ۲/۳۸ درصد و «موسیقی و رقص» با ۱۲/۲۹ درصد در جای دوم و سوم قرار دارند. آموزش، تریبت فرزند، فیلم و سریال، دکوراسیون و ادبی (شعر و داستان و ...) در جای چهارم تا هشتم قرار دارند.

سوال آخر در این بخش این بوده که «چه چیزی باعث می‌شود که شما به یک محتوا در فضای مجازی اعتماد کنید؟». بیشترین معیار برای پاسخگویان «تطابق با منطق یا تجربیات شخصی» با ۳۲ درصد بوده و معیاری که کمترین امتیاز را آورده تعداد دنبال‌کنندگان با ۱۳/۶ درصد بوده است. «ایمپو» به مرور بخش‌های دیگری از نتایج این نظرسنجی را با هدف تاباندن نور بر این بخش نسبتا تاریک از رفتار اجتماعی مردم ایران و به خصوص جامعه زنان منتشر خواهد کرد و آماده است که نتایج نظرسنجی را در اختیار پژوهشگران حوزه زنان و علوم اجتماعی و رفتاری نیز قرار دهد.

 

ارسال دیدگاه