یارانه نقدی | واریز یارانه نقدی
شرایط پرداخت یارانه نقدی تغییر کرد | مبلغ یارانه نقدی آبان ماه مشخص شد
تابستان امسال بود که وزارت رفاه از آمادگی این وزارتخانه برای به روزرسانی دهکبندیها خبر داد؛ به دنبال این موضوع، علیرضا عسگریان، معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص آخرین تغییرات و جابهجایی دهکها اعلام کرده بود که «حذف افراد یارانهبگیر از لیست یارانهبگیران منوط به «آزمون وسع» خانوارها و دادههای جدید آن است و در حال حاضر دادههای جدید سال ۱۴۰۲ را در دست داریم و با اعمال آنها در دهکها تغییراتی ایجاد میشود».
همزمان با انتشار خبر تغییر شیوه دهکبندی خانوار، گمانهزنیهایی مبنی بر افزایش مبلغ یارانه نقدی هم مطرح شد. اما حالا سخنگوی دولت تمام این احتمالات را رد کرده است.یارانه نقدی راهکاری برای کمک به هزینه معیشتی مردم به حساب می آید . هنگام پرداخت یارانه نقدی نه تنها درآمد سرپرست خانوار محاسبه می شود بلکه درامد اعضای خانواده را هم مورد برسی قرار می دهند . یارانه نقدی از نیمه اول شهریور برای ۵ دهک اول افزایش میباید . محاسبه دهک بندی جدید یارانه نقدی اعلام شده است . در ادامه اخرین خبر از یارانه نقدی را بخوانید .
تابستان امسال بود که وزارت رفاه از آمادگی این وزارتخانه برای به روزرسانی دهکبندیها خبر داد؛ به دنبال این موضوع، علیرضا عسگریان، معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص آخرین تغییرات و جابهجایی دهکها اعلام کرده بود که «حذف افراد یارانهبگیر از لیست یارانهبگیران منوط به «آزمون وسع» خانوارها و دادههای جدید آن است و در حال حاضر دادههای جدید سال ۱۴۰۲ را در دست داریم و با اعمال آنها در دهکها تغییراتی ایجاد میشود».
چندی پیش بود که معاون وزیر رفاه با اشاره به تغییر دستهبندی درآمدی خانوارها از «دهک» به «صدک»، اعلام کرد که احتمال اضافه، حذف و تغییر میزان «یارانه» خانوارها وجود دارد و این درحالیست که روز گذشته سخنگوی دولت نیز از ارتقای شیوه دهکبندیها به صدکبندی خبر داد و گفت که به جای اینکه فردی از نظر مالی در ۱۰ دهک باشد، هر دهک به ۱۰ قسمت تقسیم میشود.
تابستان امسال بود که وزارت رفاه از آمادگی این وزارتخانه برای به روزرسانی دهکبندیها خبر داد؛ به دنبال این موضوع، علیرضا عسگریان، معاون رفاه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص آخرین تغییرات و جابهجایی دهکها اعلام کرده بود که «حذف افراد یارانهبگیر از لیست یارانهبگیران منوط به «آزمون وسع» خانوارها و دادههای جدید آن است و در حال حاضر دادههای جدید سال ۱۴۰۲ را در دست داریم و با اعمال آنها در دهکها تغییراتی ایجاد میشود».
عسگریان با بیان اینکه دادههای جدید وسع سنجی خانوارها با اتصال به سامانههای دیگر انجام و طبق قانون، دادهها هر ۶ ماه یکبار اعمال میشود، تاکید کرده بود: «اطلاعات امسال را داریم اما طرح جدید مصوب دولت، باعث شد یکی دو ماه دیگر اعمالشان کنیم، بنابراین بین دهکها تغییراتی ایجاد میشود اما سقف پرداختی یارانه دولت که ۲۷ هزار میلیارد تومان است و همچنین مجموع تعداد یارانهبگیران تغییر نمیکند و کاهش نمییابد بلکه فقط دهکهای درآمدی برخی افراد جابهجا میشود».
او همچنین در بخشی از سخنان خود در نشست هم اندیشی اعضای شورای عالی استانها نیز به این موضوع پرداخت و با اشاره به مهاجرت و جابجایی بین دهکها، اعلام کرد: «برای منطقی کردن عدالت در توزیع یارانه باید دادهها به روز رسانی شود و باید اراده جمعی شکل گیرد تا دادهها هر ۶ ماه یکبار وارد شود تا بتوانیم در این خصوص تصمیمگیری کنیم».
عسگریان این را هم گفت: «دادهها که در زمینه حقوق و دستمزد فرد و خانواده، ملک، خودرو، حساب بانکی و تراکنشها، حساب ساتنا و پایا، فعالیت در بورس، سفر خارجی و … است و جمع اینها دادهها با هوش مصنوعی بررسی میشود و میزان نفوذ هر شاخص مشخص میشود و در نهایت نشان میدهد که هر فرد در چه دهکی قرار میگیرد و چه مقدار باید یارانه دریافت کند. براساس شیوه استحقاق سنجی همه دادهها اعمال میشود و حتی اگر فردی بیمار خاص در خانواده داشته باشد نیز در شرایط کلی اعمال میشود».
به دنبال همین موضوع عسگریان طی هفته جاری در تشریح بیشتر جزئیات دستهبندی درآمد خانوارها از«دهک» به «صدک»، اظهار کرد: بر اساس آخرین تغییراتی که صورت میگیرد ما دهکهای درآمدی را از بعد خانواری خارج و به صورت «نفری» دهکبندی میکنیم تا فاصله دهکها رُند و ساده شود. در گام دوم آنها را به صورت «صدک» در میآوریم تا تحلیل بین دهکها کلی نباشد و خیلی ریزتر و دقیقتر آنها را بررسی کنیم؛ لذا هر دهک درآمدی تبدیل به ۱۰ قسمت و صدک میشود. فرض کنید زمانی میگفتند دهک دهم درآمدی باید از دریافت یارانه حذف شود اما از این پس اگر قرار است حذفی در آینده صورت بگیرد، به صورت صدکی است مثلا میگویند سه صدک آخر حذف شود و یارانه نگیرد. یا اگر قرار باشد کمکهای ویژهای ارائه شود هم از این روش استفاده میکنیم. قبلا دهک اول را داشتیم که پایینترین دهک درآمدی از نظر معیشتی است و مثلا اگر تصمیم گرفته شود یارانه ویژهای به این دهک داده شود میگویند به ۵ صدک اول یارانه ویژه را میدهیم که تعدادشان نصف مجموع دهک اول میشود؛ لذا قدرت تحلیل صدک بسیار راحتتر و فهم فاصلههای آن بسیار بهتر است. این طرح از ماه آینده اجرایی میشود.
وی در خصوص شاخصهای مدنظر در صدکبندی خانوارها برای دریافت یارانه گفت: این دادهها و شاخصها خیلی مفصل هستند که مهمترین آن بعد خانوار و ساختار خانواده است؛ اینکه خانوار چند نفره است؟ چند نفر از اعضای خانوار درآمد دارند؟ آیا آن خانوار فرزند معلول و یا بیمار خاص دارد؟ و ... که در این طرح شاخصهای مختلفی بررسی میشود.
معاون وزیر رفاه ادامه داد: همچنین شاخص دیگر بررسی تراکنشهای بانکی افراد و حساب بانکی آنها در ابتدا و انتهای دوره، بررسی مانده حساب، سود بانکی، ساتنا، پایا و ... لذا تمام حوزه و امور بانکی است. او همچنین داشتن خودرو را شاخص دیگری عنوان کرد که در طرح صدک بندی خانوارهای یارانهبگیر مورد بررسی قرار میگیرد. داشتن خودرو از نظر تعداد و البته کیفیت و قیمت آن هم مهم است.
لازم به ذکر است که با اجرای صدکبندی، ۷۹ میلیون و ۶۰۰ هزار ایرانی یارانه بگیر (حدود ۸۰ میلیون ایرانی) در این چرخه صدکبندی میچرخند این در حالیست که عدهای از مردم که حدود ۶ میلیون نفر میشوند از ابتدا در طرح هدفمندی ثبتنام نکردهاند و از چرخه دریافت یارانه خارجند.
در همین راستا سیدصولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز درخصوص آخرین جزئیات برای اصلاح دهکبندیها به ایسنا، میگوید: حسب دستور رئیسجمهوری دهک ۶ و ۷ درآمدی نیز به دهکهای مشمول افزایش یارانه در صورت خرید از اقلام پیشبینی شده در طرح کالابرگ اضافه شده است. پیشرفتهای خوب و مطلوبی هم داشتهاند که همکاران ما در حوزه معاونت رفاه و اقتصادی جزئیات آن را تبیین کردند.
وی ادامه داد: در رابطه با دهکبندیها و صدکبندیها، قانونگذار تکلیف کرده است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نسبت به بازنگری در دهکبندیها اقدامات جدیدی را انجام دهد؛ به این معنی که با استمداد از پایگاه رفاه ایرانیان، در صورت نیاز به اصلاح، اقدام کنند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: همکاران ما مشغول هستند و بحث صدکبندی نیز از گذشته بوده است؛ از صدک به دهک میرسیم. امکان دارد بخشی از کسانی که در دهکهای بالا هستند، در دهکهای پایینتر و افرادی که در دهکهای پایین بودند در دهکهای بالاتر قرار گیرند.
مرتضوی در همین راستا اعلام کرد که همکاران در حال انجام کار مطالعاتی جامعی هستند که به محض حاصل شدن نتایج، جزئیات آن اعلام خواهد شد.
افزایش مبلغ یارانه نقدی
افزون بر اینکه تصمیم گرفته شده تا شیوه دهکبندی خانوار تغییر کند، پیشتر اخباری منتشر شد که حاکی از آن بود که قرار است به تعداد افرادی که یارانه تشویقی میگیرند، اضافه شود. تا کنون دهکهای اول تا پنجم مشمول یارانه تشویقی بودند اما حالا دهکهای ششم و هفتم هم به این فهرست اضافه شدهاند و بدین ترتیب در مجموع این یارانه به دست 61 میلیون نفر از یارانهبگیران میرسد.
هماکنون دهکهای اول تا سوم که از درآمد کمتری برخوردارند، 400 هزار تومان بهازای هر نفر بهعنوان یارانه دریافت میکنند و اگر قرار باشد 200 هزار تومان را برای خرید کالا در قالب طرح کالابرگ صرف کنند، 120 هزار تومان به آنها اختصاص مییابد که در مجموع میشود 520 هزار تومان.
دهکهای چهارم تا هفتم اما یارانه 300 هزار تومانی به دستشان میرسد، با احتساب 120 هزار تومانی که قرار است بهعنوان یارانه تشویقی به آنها اختصاص پیدا کند، 420 هزار تومان بهازای هر یک نفر عضو خانواده به حساب سرپرست خانوار واریز خواهد شد.
البته در حالی دولت به دنبال تشویق مردم به استفاده از کالابرگ است که کارشناسان میگویند دلیل آن کسری بودجه هنگفت بوده و نظرسنجیها هم نشان میدهند که مردم بیشتر راغب به استفاده از یارانه نقدی هستند نه گرفتن اعتبار برای خرید کالا.
به هر حال، دولت استفاده از کالابرگ را اختیاری اعلام کرده و 11 قلم را نیز در سبد کالا قرار داده است. این کالاها شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کمچرب، پنیر، ماست کمچرب، مرغ، تخممرغ، روغن مایع، ماکارونی و قندوشکر میشوند. مشمولان این طرح هم میتوانند اعتباری که در اختیارشان قرار میگیرد صرف خرید یک کالا یا چند کالا کنند.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اضافه شدن دهکهای ششم و هفتم به طرح کالابرگ الکترونیکی خبر داد و گفت: با اضافه شدن بیش از ۱۳ میلیون نفر به مشمولان این طرح، در حال حاضر جمعیت تحت پوشش طرح کالابرگ الکترونیک به ۶۱ میلیون نفر رسید.
استعلام یارانه نقدی با کد ملی
یحیوی مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی برای دهک ششم و هفتم جامعه اظهار کرد: طرح کالا برگ الکترونیکی که از خرداد ماه امسال شروع شد در ۶ فاز توسعه پیدا کرد.
وی افزود: طرح کالابرگ الکترونیک در راستای سیاستهای رفاهی دولت است که یک سبد ۱۱ قلمی شامل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامینهای لازم برای هر فرد منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران را تأمین میکند.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی متذکر شد: استفاده از این طرح، کاملاً اختیاری است و افراد هم میتوانند یارانه خود را به صورت کالابرگی استفاده کنند و هم میتوانند یارانه خود را طبق روال گذشته به صورت نقدی برداشت کنند.
یحیوی ادامه داد: کلیه خانوارهای مشمول این طرح، برای اطلاع از فروشگاههای متصل به سامانه و گرفتن باقی مانده اعتبار خود میتوانند از شبکه ملی اعتبار «شما» استفاده کنند و یا اینکه با کد دستوری * ۵۰۰* ۱۴۶۳ # تماس بگیرند.
وی یادآور شد: در خردادماه که این طرح شروع شد نزدیک ۲۰ هزار ترمینال در سطح کشور به شبکه متصل بودند اما در حال حاضر بیش از ۱۴۵ هزار ترمینال در کشور فعال هستند و حدود ۱۳۲ هزار فروشگاه خرد (سوپرمارکتهای محلی) و ۱۳ هزار فروشگاه زنجیرهای نیز متصل هستند. ما همچنین در فروشگاههای اینترنتی هم زیرساختها را آماده کردیم و الان فروشگاههای اینترنتی هم متصل شدند.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اضافه شدن دهکهای ششم و هفتم به این طرح خبر داد و گفت: با اضافه شدن بیش از ۱۳ میلیون نفر (۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در بعد خانوار) به مشمولان این طرح، در حال حاضر جمعیت تحت پوشش طرح کالابرگ الکترونیک به ۶۱ میلیون نفر رسید.
وی ادامه داد: در حال حاضر دهک ششم و هفتم میتوانند به فروشگاههای متصل مراجعه کنند و خرید ۱۱ قلم را انجام دهند. افراد میتوانند ۲۰۰ هزار تومان از یارانه خودشان را به صورت کالابرگی خرید کنند و از مشوق دولت برای این کار به مبلغ ۱۲۰ هزار تومان بهره مند شوند و با الباقی یارانه هم میتوانند مجددا خرید کرده و یا به صورت نقدی برداشت کنند.
یحیوی گفت: این ۱۱ قلم شامل شیر کم چرب، پنیر، ماست کم چرب، تخم مرغ، گوشت سفید، روغن مایع، ماکارونی، برنج، قند و شکر، حبوبات و گوشت گوساله است و هیچ برند خاصی هم مطرح است و کاملاً آزاد است البته مبنای قیمتی ما سال ۱۴۰۱ است و ما به التفاوت را دولت پرداخت میکند و اگر بیشتر از این قیمت شد مازاد آن را باید خود افراد بپردازند.
ارسال دیدگاه