رتبه بندی معلمان | اجرای رتبه بندی معلمان

خبر خوش درباره رتبه بندی معلمان | واریز معوقات رتبه بندی معلمان آغاز شد

جزئیات جدید از رتبه بندی معلمان را در ادامه بخوانید.

خبر خوش درباره رتبه بندی معلمان | واریز معوقات رتبه بندی معلمان آغاز شد
| کد مطلب: ۲۸۱۰
لینک کوتاه کپی شد

خبرنگار شایلین بهبودی:

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که یک میلیون معلم در حال رتبه‌بندی هستند، گفت: با رتبه‌بندی معلمان حقوق آنها از ۳ تا ۷ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است که به طور کلی هر معلم مشمول رتبه‌بندی ۳۰ درصد حقوقش مربوط به رتبه‌بندی می‌شود.

علیرضا منادی در توضیح آخرین وضعیت قانون رتبه‌بندی معلمان گفت: امروز یک میلیون معلم در حال رتبه‌بندی هستند و رتبه‌های آنها تعیین شده است؛ این قانون یکی از افتخارات مجلس یازدهم است که بعد از ۱۲ سال که از سند تحول بنیادین آموزش و پرورش می گذرد، این قانون را به تصویب رساند.

وی اضافه کرد: در این قانون رتبه‌بندی برای یک میلیون معلم پیش‌بینی شد که برای آنها ۵۰ همت منابع پیش‌بینی شده است اکثر معلمان رتبه‌بندی شده و اعتراضات هم مورد رسیدگی قرار گرفته که در نتیجه آن برخی از معلمان مشمول افزایش رتبه نسبت به قبل و برخی دیگر با تنزل مواجه شده و بعضی هم تغییری نداشتند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار کرد: ایین‌نامه تدوین شده برای اجرای رتبه‌بندی اشکالاتی داشت که باعث کاهش رتبه‌ها می‌شد، این آیین‌نامه در کمیته تطبیق قوانین رد شد، در نتیجه با اصلاح آیین‌نامه، معلمان بر اساس حق‌شان رتبه‌بندی شدند اما با توجه به این‌که ما در ابتدای کار هستیم ممکن است در برخی موارد اشتباهاتی رخ دهد که آنها هم رفع می‌شود همچون این‌که معلمی با ۳۰ سال سابقه رتبه آموزش‌یاری گرفته حال این‌که حق او استادمعلمی بوده است.

شرایط جدید رتبه بندی معلمان

منادی گفت: طبق مصوبه دیوان محاسبات، رتبه‌بندی شامل کانون پرورشی فکری کودکان، مدارس استثنایی، پژوهش‌سراها و ۱۵۰۰ نفر از کارکنان سازمان نوسازی مدارس نمی‌شد که با دفاعیات ما، آنها هم مشمول می‌شوند. علاوه بر آن بیش از ۷۰ هزار معلم مهرآفرین نیز رتبه‌بندی می‌شوند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درعین حال گفت: در این بین حدود ۲ هزار کارمند مشغول در ادارات آموزش و پرورش داریم که مشمول رتبه‌بندی نمی‌شوند در صورتی که آنها معلم شده و به خدمت‌شان در مدارس ادامه دهند، شامل رتبه‌بندی هم خواهند شد برای آنها هم راهکار داریم تا مشکل حل شود.

وی رتبه‌بندی را یک کار بسیار ارزشمندی خواند و گفت: بعد از ۱۰۰ سال از تاسیس مدارس جدید تحولی در عرصه مدارس رخ نداده بود که رتبه‌بندی یک تحول واقعی بود. با رتبه‌بندی عنصر رقابت وارد آموزش و پرورش شد و علاوه بر آن شأن و منزلت معلمان حفظ شد و کیفیت آموزش هم ارتقاء پیدا می‌کند.

منادی در واکنش به انتقادات برخی از نمایندگان مبنی بر اجرا نشدن درست رتبه‌بندی تصریح کرد: ما می‌خواستیم که با رتبه‌بندی، معلمان ۸۰ درصد حقوق اعضای هیات علمی را بگیرند که قانون اجازه نداد اما با رتبه‌بندی جدید حقوق معلمان از سه تا هفت میلیون تومان افزایش پیدا کرد به طوری که قریب به ۳۰ درصد حقوق هر معلم را رتبه‌بندی تشکیل می‌دهد.

وی اضافه کرد: علاوه بر این‌ رتبه‌بندی را برای معلمان سازمان آموزش و فنی حرفه‌ای کشور در نظر گرفتیم تا آنها نیز مشغول رتبه‌بندی شوند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در مورد وضعیت رتبه‌بندی معلمان غیردولتی اظهار کرد: هنوز برای آنها رتبه‌بندی در نظر نگرفتیم ولی در آینده مشمول می‌شوند البته با مصوبات مجلس شورای اسلامی در طرح اصلاح موادی از قانون تاسیس و اداره مدارس و موسسات آموزشی و پرورشی غیردولتی معلمان غیردولتی مقطع ابتدایی به جای ۴۴ ساعت موظفی کار هفتگی، با ۲۵ ساعت، حقوق کامل قانون کار را می‌گیرند این میزان برای معلمان مقطع متوسط غیردولتی ۳۰ ساعت و کارکنان مدارس غیردولتی ۳۶ ساعت در هفته تعیین شده است.

وی ادامه داد: این مصوبه باعث افزایش کارآیی و کیفیت در مدارس غیردولتی می‌شود علاوه بر آن صندوقی برای حمایت از مدارس غیرانتفاعی و بیمه آنها پیش بینی شده است.

منادی در پایان اظهار کرد: برای رتبه‌بندی معلمان مدارس غیردولتی به قانون و مصوبه جدیدی نیاز نیست؛ قانون رتبه‌بندی همه چیز را مشخص کرده است هر زمانی که وزارت آموزش و پرورش لازم دید می‌تواند معلمان غیردولتی را هم مشمول رتبه‌بندی کند که در این صورت باید به ازای رتبه هر معلم به آنها پول پرداخت شود.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس درباره جزئیات رتبه بندی معلمان و جایگاه علمی فرهنگیان توضیحاتی ارائه کرد.

سید محمدرضا میرتاج‌الدینی نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس از اجرای کامل رتبه بندی معلمان خبر داد.

قانون رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۰ سال توقف در نهایت در ۲۴ آذر ماه ۱۴۰۰ با ۱۹۶ رأی موافق و ۲ رأی مخالف در مجلس تصویب شد و سرانجام در دولت سیزدهم و با عملیاتی شدن وعده آیت الله رئیسی به اجرا درآمد و سهم مناسبی از بودجه کشور نیز به این امر تخصیص داده شد.

سید محمدرضا میرتاج‌الدینی در خصوص قانون رتبه‌بندی معلمان ضمن اشاره به مطالبه فرهنگیان برای اجرای رتبه‌بندی در ۱۰ سال گذشته، گفت: «عده‌ای اقدامات خوب مجلس را یا نمی‌بینند یا آن‌ها را تخریب می‌کنند تا به اهداف سیاسی خود برسند. در ۱۰ سال گذشته تصویب و اجری طرح رتبه‌بندی معلمان مطالبه و درخواست فرهنگیان بوده است.»

وی با تاکید بر وجود این طرح در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بیان کرد: «این طرح در سند بالادستی تحول بنیادین آموزش و پرورش به اجرای این طرح اشاره شده و آمده بود. با همه این موضوعات دولت قبل هیچ اقدام عملیاتی در زمینه اجرای طرح رتبه بندی معلمان انجام نداده بود و این طرح به صورت دست‌نخورده باقی مانده بود.»

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس با اشاره به تلاش مجلس و دولت برای تحقق این طرح، افزود: «تصویب و اجرای این طرح اقدام بزرگی بود که مجلس و دولت با یکدیگر همت کردند و بالاخره در این دولت اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان تحقق یافت. جایگاه و رتبه علمی بسیاری از معلمان زحمت‌کش با اجرای طرح رتبه بندی مشخص شد. همچنین طرح رتبه‌بندی معلمان نسبت به پرداخت حقوق معلمان تاثیر مثبت و بسیار خوبی اعمال شد.»

وی با اشاره به تخریب‌های برخی از افراد علیه طرح رتبه‌بندی معلمان، بیان کرد: «این مساله برای مجلس و دولت یک دستاورد است و بعضی از افراد قصد دارند این مسائل و نقاط مثبت را نادیده گرفته و تخریب کنند. این افراد حاشیه‌هایی را برای تصویب این طرح ایجاد می‌کنند.»

این نماینده مجلس وجود برخی مشکلات را با در اجرای قانون رتبه بندی با وجود جمعیت بالای معلمان مشمول این قانون، امری طبیعی دانست و گفت: «بسیار طبیعی است که در ارزیابی تعداد نزدیک به یک میلیون معلم با مشکل مواجه شویم. در صورت بروز این مساله نیز فرصت اعتراض و پیگیری برای معلمان وجود دارد و باید نتیجه ارزیابی در این صورت اصلاح شود.»

میرتاج‌الدینی همچنین با اشاره به بررسی نشدن برخی از رزومه‌ها به نیاز اقدام سریع دولت تاکید کرد و افزود: «مدارک برخی از معلمان مشمول قانون رتبه‌بندی هنوز ارزیابی نشده است و در اجرا، تاخیر پیش آمده است. دولت باید هر چه سریع‌تر رزومه این گروه از فرهنگیان را بررسی کند تا به حقوق خود برسند.»

وی در توضیح نقش معلمان در جلوگیری از این حواشی، خاطرنشان کرد: «معلمان و فرهنگیان می‌توانند نقش خود را به خوبی در جلوگیری از حواشی علیه طرح رتبه‌بندی معلمان ایفا کنند. آن‌ها به خوبی کار و تغییرات را می‌دانند و برنامه‌های طرح را مشاهده می‌کنند. بر همین اساس معلمان باید به این حاشیه‌ها علیه قانون رتبه‌بندی پاسخ دهند.»

منبع : ايسنا |

ارسال دیدگاه