لعیا زنگنه | بیوگرافی لعیا زنگنه
لعیا زنگنه بالاخره سکوتش را شکست | حرف های جنجالی لعیا زنگنه حسابی غوغا کرد
حرف های لعیا زنگنه گفت : مساله زن بدون شعار زدگی بپردازیم
خبرنگار شایلین بهبودی:
لعیا زنگنه که با فیلم «زنانی که با گرگها دویدهاند» این روزها بر پرده سینماهاست،گفت:« مساله زن همواره بدور از هرگونه شعارزدگی برای من خیلی خاص بوده است.»
بازیگر اصلی فیلم «زنانی که با گرگها دویدهاند» در شرح دلایل این همکاری گفت: من در وهله اول به دو دلیل اصلی این کار را پذیرفتم. اول متن و فیلمنامه اثر بود که پیش از ملاقات کارگردان آن را خواندم و خیلی خوشم آمد و دلیل دوم هم خود آقای امیر اطهر سهیلی بود. وقتی ایشان را ملاقات کردم، دیدم که پیش از آنکه کارگردان خوبی باشند یک انسان خوب هستند.
وی ادامه داد: انگیزه شخصی خودم این بود که مسئله زن، همواره بدور از هر گونه شعار زدگی برای من خیلی خاص بوده است، زیرا معتقدم این زنان هستند که در میانه جنگ میان دو فرد پادرمیانی و دعوت به تعقل و درایت میکنند و من به عنوان یک زن و یک مادر معتقدم این وظیفه ماست که باید یاد بگیریم و با سبک زندگیمان یاد بدهیم.
زنگنه افزود: اگر همواره یادمان باشد و با خودمان تکرار کنیم که عشق و رابطه بر دو عنصر استوار است که اولینش احترام و حرمت است، نسبت به یکدیگر رواداری بیشتری خواهیم داشت، چرا که مسئولیت و احترام نشانه انسان بودن، عاشقی و بندگی است و زندگی اساساً جنگ نیست بلکه برای فهمیدن یکدیگر است.
نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «زنانی که با گرگها دویدهاند» شامگاه ۳ تیر توسط گروه سینمایی هنر و تجربه و با حضور امیراطهر سهیلی کارگردان، لعیا زنگنه بازیگر و محمد تقی فهیم منتقد سینما در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
روابط عمومی گروه سینمایی هنر و تجربه در ادامه گزارشش آورده است:
محمد تقی فهیم منتقد سینما با اشاره به نمایش این فیلم پس از ۶ سال گفت: اتفاق خوبی است که سرانجام پس از ۶ سال مسائل این فیلم حل شد و این فیلم در گروه سینمایی هنر و تجربه به اکران درآمد. امیدوارم این اتفاق ادامهدار باشد.
محمد تقی فهیم با اشاره به ساخت فیلمهای سینمایی درباره سازمان منافقین در سالهای اخیر گفت: حدود ۱۵ فیلم به شکل مستقیم و غیرمستقیم در مورد این سازمان ساخته شده و همچنان به نظر میرسد که حق مطلب درباره جنایتها و ظلمهای که این سازمان در حق ملت ایران روا داشتند ادا نشده است.
وی با اشاره به اینکه باید از سینما و هنر برای اثرگذاری بیشتر استفاده کرد افزود:هر اثر هنری که خلق میشود به هر حال یک خروجی فرهنگی و تاثیرگذاری دارد که نمیتوان منکرش شد اما مهم این است که با این اثر هنری چگونه برخورد شود. هنر بیتردید در خروجی خودش تاثیر سیاسی دارد اگر هنر نتواند تاثیری بر جامعه بگذارد اساساً دیگر کارکردی ندارد.
وی با اشاره به نقش آفرینی لعیا زنگنه در این فیلم گفت: من تقریباً همه آثاری که خانم زنگنه در آن ایفای نقش کردهاند را دیدهام و فکر میکنم که این نقش، نقش بسیار سختی بود، این نقش جز بهترین نقشهایی بوده که خانم زنگنه بازی کردهاند.
محمد تقی فهیم با اشاره به نقاط قوت و ضعف فیلم گفت: یکی از نکات منفی فیلم این است که در شروع فیلم یک پلان شاهد به مخاطب داده نمیشود، بنابراین اولین مشکل مخاطب با فیلم این است که نمیداند موقعیت تعریف شده کجاست! این مسئله به فرم اثر و آنچه که شما برای روایت، قصهگویی و پرداخت شخصیتتان انتخاب کردهاید برمیگردد. نکته دوم این است که در باورپذیر کردن رویدادهای درون غار و درگیر شدن کاراکتر ژاله با آنها باید واقعگرایانهتر عمل میکردید. اما در مجموع معتقدم فیلم «زنانی که با گرگها دویدهاند» در چهارچوب بضاعت خودش فیلم مهمی است، چرا که فیلمهای تک لوکیشن فیلمهای سختی هستند، بخصوص با سرمایه کم و محدودیت بسیاری که در ساخت آن داشتهاند.
امیر اطهر سهیلی کارگردان فیلم نیز با اشاره به تاکید و توجهاش بر جنبه انسانی جنگ و سالهای دفاع مقدس گفت: به اعتقاد من بستری که درام در آن خلق میشود هر چقدر پرتنشتر باشد درام جذابتر خواهد بود. و جنگ و دفاع مقدس بستر خوبی برای شکلگیری درام ایجاد میکند و با نگاهی به فیلمهایی موفقی که به طور مستقیم یا غیر مستقیم در بستر جنگ جهانی ساخته شدهاند به تاثیر این بستر در شکلگیری یک درام قدرتمند پی میبریم.
وی با اشاره به اهمیتی که حضور لعیا زنگنه در این فیلم داشت گفت: تعاملی که با خانم زنگنه در ساخت فیلم داشتیم بسیار تاثیرگذار بود و ایشان همیشه با ایده و پیشنهاد سر صحنه حاضر میشدند و تمام انرژی خودشان را میگذاشتند و این اتفاق و تعامل نه تنها بین من و خانم زنگنه بلکه بین تمام افراد گروه ما وجود داشت و فکر میکنم این فیلم را به معنای واقعی میتوان یک فیلم گروهی دانست.
بیوگرافی لعیا زنگنه
لعیا زنگنه متولد 14 مرداد 1344 در تهران بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون است. او دارای مدرک کارشناسی تئاتر از دانشگاه هنر می باشد، یک دوره کلاس آموزش نقاشی را نیز گذرانده است. او یک دوره کلاس نقاشی را نیز گذرانده است.
از سال 1370 فعالیت خود را در تاتر آغاز کرد.و در سال 1375 با نقش آفرینی فیلم راز مینا ساخته ی عباس رافعی وارد عرصه ی سینما شد.وی در دوران دانشجویی در چند نمایش از جمله پارانویا، یادگار، خال خالی (عروسکی) و نیز در فیلم کوتاه دانشجویی در کنج تنهایی بازی کرد. نخستین کار حرفه ای اش در تئاتر، بازی در نمایش یادگار سال های شن علی رفیعی، 1371بود.
مصاحبه با لعیا زنگنه
او میگوید: رشته تحصیلی مـن ادبیات نمایشی بودو از بازیگری متنفر بودم. در دانشگاه دوستان سالبالایی، میگفتند بیا تئاتر کار کن ولی تصور این کـه روی صحنه بروم برایم باورکردنی نبود. فکر میکردم تمام دغدغه مـن ادبیات نمایشی اسـت.
خلاصه این کـه هیچکدام از سالبالاییهایی کـه آمدند زورشان بـه مـن نرسید؛ غیر از جمشید بهمنی کـه آمد و بـه مـن گفت تـو فقط بیا بنشین کنار صحنه. مـن هم رفتم و یک روز خودم را وسط صحنه دیدم… بینهایت احساس عجیبی بود، اصلا یک دنیای دیگری بود…
لعیا زنگنهلعیا زنگنه در دوران دانشجویی رضا ایرانمنش کـه مرتب سرصحنه بـه مـن می گفت تـو خیلی خوب بازی میکنی و مـن با خودم می گفتم این دیوانه اسـت! گفت چرا کار نمیکنی؟ گفتم دارم تئاتر بازی میکنم. گفت نه، تصویر. مـن هم حرفم این بود کـه تصویر نه! تا این کـه آقای ایرانمنش بـه مـن گفت غلامرضا رمضانی میـــخواهد یک کار بسازد و تـو فقط بیا فیلمنامه را بخوان.
مـن فیلمنامه را خواندم و… مثل این کـه غیر عادی بود… چند برگ از وسط یکی از این دفترهای بزرگ قدیمی کندم و نشستم تمام اشکالات فیلمنامه را پشت و روی این برگها نوشتم و بردم دادم بـه آقای رمضانی. آقای رمضانی گفت کـه نه، تـو بـه درد مـا نمی خوری. بلند شو مـن تـو را یک جایی ببرم. مـن هیچچیز نمیدانستم غیر از این کـه گفتند دفتر آقای شاهسواری اسـت.
ایستادم وسط همان سالن بیرون و از یکی از اتاق ها آقای لبخنده خارج شد و یکجوری مرا نگاه کرد کـه انگار از مریخ آمده ام! کـه بعد مـن رفتم خانه گفتم رفتم بـه دفتری کـه همه ی چیزش غیرعادی بود! مدتی بعد زنگ زدند، گفتند برای کار بیایید و مـن هم رفتم، فقط بدلیل آدم هایش… مـن خیلی اینجوری ام.
خلاصه این کـه آمدم و تمرینهای کلی بیان و احساس و این مسائل شروع شد ولی بازهم نمیدانستم کـه نقشم چیست. بـه مـن گفتند چادر میتوانی سرت کنی؟ و روز آخر بـه مـا گفتند نقش ها را می خواهیم بگوییم و تـو مریمی. بعد فیلمنامه راکه دادند، مـن نشستم بـه خواندن و دیگر نتوانستم بگذارم زمین… متن بینظیری بود. یعنی دیگر بـه این فکر نکردم کـه تـو کـه بازیگری را دوست نداشتی…
لعیا زنگنه چگونه مشهور شد؟
بازی زیبای لعیا زنگنه در سریال «در پناه تـو» ساخته حمید لبخنده، سال ۱۳۷۳ وی را بـه چهره ای محبوب و معروف تبدیل کرد. هم چنین بازی کوتاه او در فیلم «مزاحم» ساخته سیروس الوند از نظر خیلی ها بهترین نقش آفرینی او در سینما تا بـه امروز میباشد.
سریال تولدی دیگر نقطه اوج شهرت لعیا زنگنه
سریال «تولدی دیگر» داستان زندگی زن و شوهری مرفه در حال کشمکش برای طلاق اسـت کـه بچه های شان دراین میان بلاتکلیف هستند. زن و شوهر موقع رفتن بـه یک مهمانی در لواسان در حین مشاجره دچار حادثه می شوند. ماشین بـه دره سقوط می کند و آتش می گیرد. شوهر در آخرین لحظات از خودرو بیرون میپرد و او راکه مجروح اسـت پیدا می کنند، اما همسرش مفقود شده و…
ازدواج و همسر لعیا زنگنه
خانم زنگنه متاهل اسـت و صاحب یک دختر می باشد اما تا امروز اجازه نداده کـه اطلاعاتی از خانواده او در رسانه ها منتشر شود. او درمورد حریم خصوصی زندگی اش بـه شدت حساس میباشد.
ارسال دیدگاه