سن بازنشستگی | افزایش سن بازنشستگی

تصمیم نهایی دولت درباره افزایش سن بازنشستگی | این افراد مشمول قانون افزایش سن بازنشستگی نمی‌شوند

در ادامه آخرین جزئیات از تغییر سن بازنشستگی را بخوانید.

تصمیم نهایی دولت درباره افزایش سن بازنشستگی | این افراد مشمول قانون افزایش سن بازنشستگی نمی‌شوند
| کد مطلب: ۷۶۲۷
لینک کوتاه کپی شد

خبرنگار شالین بهبودی:

یک عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: ضرورت دارد دولت حتماً یک لایحه برای اصلاح ماده 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی تسلیم مجلس شورای اسلامی کند. از طرف دیگر هرچند کار گارگران ساختمانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور نیست؛ اما دسته‌ و رسته‌هایی از کارگران ساختمانی در شرایط سخت و زیان‌آور هستند و در سنین بالا توان انجام کار ندارند؛ لذا باید این‌ها را از بحث قانون افزایش سن بازنشستگی مستثنی کنیم.

شرایط آنها اصلا مناسب نیست؛ از بسیاری از مزایای قانونی محروم می‌شوند. رکود بازار، امنیت شغلی‌شان را به شدت تهدید می‌کند و قادر به تأمین زندگی روزمره خود نیستند، چه برسد به اندیشه کردن درباره پس انداز و پیشرفت! درباره کارگران روزمزد و به خصوص کارگران ساختمانی  صحبت می‌کنیم؛ زحمتکشانی که معمولاً نیازشان به کار برای تأمین معاش، دستمایه سوءاستفاده‌هایی می‌شود که خود معلول علل دیگری است. این روزها تقریباً مُد شده است که کارفرمایان، برای گریز از پرداخت حق و حقوق قانونی به کارگر و طفره رفتن از دادن حق بیمه، نیروی کار به صورت روز مزد استخدام می کنند.

مشکلات کارگران ساختمانی صرفاً به حقوق و دستمزد ختم نمی شود, بیمه و مسائل مشکلات آن یکی از اصلی ترین دغدغه های این قشر است که همواره با وعده و وعید مسئولان پیش رفته اما درست نشده است.

عباس گودرزی، نماینده مردم بروجرد و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی  با اشاره به اینکه حدود 1 میلیون و 200 هزار کارگر ساختمانی در کشور داریم که حدود 500 هزار نفر از ایشان در نوبت برای اخذ سهمیه بیمه کارگر ساختمانی هستند؛ گفت: در حال حاضر منابع کافی برای بیمه همه این کارگران وجود ندارد، یک اصلاحی هم در همین راستا در قالب ماده 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی در مجلس یازدهم صورت گرفت که متأسفانه دچار افراط و تفریط شدیم. یعنی در مقطعی بیش از حد معمول اضافه شد، برای جبران مجدد برگشتیم و حد آن را بسیار پایین آوردیم این باعث می‌شود که بیمه به کارگر ساختمانی و زحمتکش ما نرسد و امروز در صف‌های طولانی دریافت خدمت بیمه از سازمان تأمین اجتماعی باشند.

عضو کمیسیون اجتماعی گفت: هرچند کار گارگران ساختمانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور نیست؛ اما دسته‌ و رسته‌هایی از کارگران ساختمانی در شرایط سخت سخت و زیان‌آور هستند و در سنین بالا توان انجام کار ندارند؛ لذا باید آن‌ها را از بحث قانون افزایش سن بازنشستگی مستثنی کنیم.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: ضرورت دارد دولت حتماً یک لایحه برای اصلاح ماده 5 قانون بیمه کارگران ساختمانی تسلیم مجلس شورای اسلامی کند. از طرف دیگر هرچند کار گارگران ساختمانی جزو مشاغل سخت و زیان‌آور نیست؛ اما دسته‌ و رسته‌هایی از کارگران ساختمانی در شرایط سخت و زیان‌آور هستند و در سنین بالا توان انجام کار ندارند؛ لذا باید این‌ها را از بحث قانون افزایش سن بازنشستگی مستثنی کنیم.

گودرزی تأکید کرد: نباید شرایط آن کارگر ساختمانی که سروکارش دائم با بیل و کلنگ و کار سخت است، با دیگر کارگران و کارمندان یکسان دیده شود، دولت باید تدبیر کند و در قالب اصلاحیه قانون برنامه هفتم توسعه این موارد را اعمال و تسلیم مجلس شورای اسلامی کند.

جزئیات جدید از تغییر سن بازنشستگی

بخشنامه محدودیت سن بازنشستگی اصلاح خواهد شد و مشوق‌هایی را برای ایجاد انگیزه در میان معلمان به منظور استمرار خدمت در نظر می‌گیریم تا از بحران کمبود نیروی انسانی که تا ۲ سال آینده با آن مواجه هستیم، نجات یابیم.

سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش با اشاره به اینکه جمعیت دانش‌آموزان ایرانی و اتباع در مدارس کشور برای مهر امسال، ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است، گفت: بخشنامه محدودیت بازنشستگی معلمان اصلاح خواهد شد.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه آمار دانش‌آموزان کشور در سال ۱۳۸۸، ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر بود، اظهار کرد: جمعیت دانش‌آموزان حاضر در مدارس کشور (ایرانی و اتباع) در سال تحصیلی جدید به ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رسیده است.

وی افزود: با وجود رشد جمعیت دانش‌آموزان کشور اما امکانات و نیروی انسانی آموزش و پرورش نه‌تنها افزایش نداشته بلکه کمتر هم شده است، بنابراین مدیریت در این وزارتخانه دشوارتر شده است.

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این وزارتخانه ۴۴.۲ درصد کل کارکنان دولت را شامل می‌شود، بیان کرد: بودجه وزارت آموزش و پرورش ۱۰ درصد بودجه دولت است.

فرهادی ادامه داد: از سال ۱۳۸۲ تا به امروز به لحاظ توسعه فضای آموزشی با رشد بسیاری مواجه بودیم اما در سال ۱۳۸۲ حدود ۷۹ هزار سرایدار و خدمتگزار در مدارس داشتیم و اکنون به ۵۱ هزار نفر کاهش یافته است.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه بیش از یک‌پنجم نیروهای موجود آموزش و پرورش در سه سال اخیر استخدام شدند، مطرح کرد: امسال ۱۰۵ هزار ردیف استخدامی دریافت کردیم. در آزمون آموزگاری سال گذشته، ۲۸ هزار ظرفیت استخدام داشتیم که ۱۷ هزار و ۴۰۰ نفر پذیرفته شدند، امسال نیز ۲۸ هزار ظرفیت داشتیم که ۲۱ هزار نفر پذیرفته شدند.

وی گفت: سال گذشته ۵۷۲ هزار معترض به رتبه‌بندی داشتیم که اکنون به عدد صفر رسیده است همچنین سال گذشته ۲۰۳ هزار کمبود معلم داشتیم که امسال میزان کمبود ۵۰ هزار نفر کاهش یافته است. مهر امسال دغدغه نیروی انسانی نداریم.

فرهادی درباره اعمال محدودیت برای بازنشستگی معلمان مطرح کرد: به تازگی تصمیمی درباره تأمین معلم برای مهر ۱۴۰۳ گرفته و بخشنامه محدودیت بازنشستگی ابلاغ شد، براساس این بخشنامه و مطابق ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری، معلمان تا ۳۰ سال سابقه و ۶۰ سال بازنشسته خواهند شد.

وی ادامه داد: این بخشنامه زمانی صادر شد که برنامه هفتم توسعه ابلاغ نشده بود، هم‌اکنون با ابلاغ این برنامه، بخشنامه محدودیت بازنشستگی اصلاح خواهد شد و مشوق‌هایی را برای ایجاد انگیزه در میان معلمان به منظور استمرار خدمت در نظر می‌گیریم تا از بحران کمبود نیروی انسانی که تا ۲ سال آینده با آن مواجه هستیم، نجات یابیم. بعد از دو سال با توجه به فارغ‌التحصیلان دانشگاه فرهنگیان و رجایی کمبود نیروی انسانی مدیریت خواهد شد و امسال نیز مهرماه آرامی را خواهیم داشت.

منبع : اقتصادآنلاین |
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت قاب امروز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد اخبار از پلیکان

    ارسال دیدگاه

    اخبار روز سایر رسانه ها
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت قاب امروز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد اخبار از پلیکان
      پربازدیدترین