حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
بازنشستگان حسابشان را حتما چک کنند | واریز علی الحساب سه ماهه دوم به حساب بازنشستگان از امشب؟
آخرین خبر درباره زمان واریز حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی را در مطلب زیر بخوانید.
خبرنگار شایلین بهبودی:
همسانسازی حقوق بازنشستگان با ابلاغ آییننامه اجرایی جدید به مرحله اجرا رسیده و معوقات مربوطه به زودی واریز میشود.
افزایش حقوق بازنشستگان و اجرای همسانسازی حقوقها از مسائل مهمی است که بازنشستگان کشور با دقت آن را دنبال میکنند. با ابلاغ آییننامه اجرایی متناسبسازی حقوق بازنشستگان توسط سرپرست ریاست جمهوری، امیدهای جدیدی برای بازنشستگان به وجود آمده است.
این آییننامه در حقیقت فرایند پیچیدهای را برای تعیین دقیق حقوق بازنشستگان با معیارهای جدید تعیین میکند و هدف آن نزدیکتر کردن حقوق بازنشستگان به سطح حقوق شاغلان مشابه است.
طبق اظهارات «رضا فیضینژاد»، معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه وظیفه تهیه جداول مربوط به نحوه شناسایی و طبقهبندی بازنشستگان بر اساس میزان کسورات پرداختی توسط شاغلان مشابه را به عهده دارند. این جداول باید طی دو ماه آینده تهیه و به صندوقهای بازنشستگی ذیربط ابلاغ شود تا بر اساس آن، احکام جدید بازنشستگان صادر گردد.
این اقدام به دلیل تاخیر در تدوین آییننامه اجرایی موجب شده است که بازنشستگان برای ماههای ابتدایی سال ۱۴۰۳ تنها مبلغی معادل سه میلیون تومان بهعنوان علیالحساب دریافت کنند. با این حال، طبق گفتههای مسئولین، با تدوین نهایی آییننامه اجرایی، مابقی حقوق بازنشستگان به صورت کامل و معوقات آنها نیز واریز خواهد شد.
در این آییننامه، قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت و دیگر قوانین و مقررات خاص استخدامی به عنوان مبنای تعیین حقوق بازنشستگان در نظر گرفته شده است. این قوانین تأثیرات عمیقی بر نحوه پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان دارند و صندوقهای بازنشستگی موظف هستند تا بر اساس این معیارها احکام جدید بازنشستگان را صادر کنند.
با اجرای این قانون، بازنشستگان باید بتوانند در سال نخست اجرای برنامه هفتم توسعه، ۴۰ درصد از افزایش حقوق تعیینشده را دریافت کنند. این رقم در نهایت به ۹۰ درصد از حقوق شاغلان همتراز خواهد رسید. به گفته فیضینژاد، تعیین و اجرای این احکام نیازمند همکاری بین دستگاههای اجرایی و صندوقهای بازنشستگی است تا اطلاعات لازم برای طبقهبندی صحیح بازنشستگان گردآوری و اعمال شود.
همسان سازی حقوق بازنشستگان یکی از موضوعات چالشی در سالهای اخیر بوده است. این اقدام که با هدف نزدیکسازی سطح حقوق بازنشستگان به شاغلان مشابه در نظر گرفته شده، در سالهای گذشته بهطور ناپیوسته اجرا شده و همواره بازنشستگان از نبود عدالت در اجرای آن گلایهمند بودهاند.
یکی از بزرگترین چالشها در این زمینه، ناهماهنگی بین صندوقهای بازنشستگی و دستگاههای اجرایی مختلف است. به عنوان مثال، گروههای مختلف شغلی همچون فرهنگیان، اعضای هیئت علمی و قضات، هر کدام دارای شرایط و معیارهای خاصی برای محاسبه حقوق و مزایا هستند که این امر فرآیند همسانسازی را پیچیدهتر میکند.
با این حال، اقدامات جدید دولت برای تسریع در اجرای این فرایند، نویدبخش بهبود وضعیت حقوق بازنشستگان در آینده نزدیک است. صندوق بازنشستگی کشوری با انتشار اطلاعیههایی به بازنشستگان اعلام کرده است که آنها میتوانند از طریق سامانههای الکترونیکی، احکام جدید خود را دریافت کنند.
صندوق بازنشستگی کشوری به منظور تسهیل دسترسی بازنشستگان به اطلاعات حقوقی خود، سامانهای به نام "صبا" را راهاندازی کرده است. بازنشستگان میتوانند با مراجعه به این سامانه به نشانی cspf.ir، از آخرین وضعیت حکم حقوقی خود مطلع شوند و بدون نیاز به مراجعه حضوری، فیش حقوقی و اطلاعات مربوط به همسانسازی را مشاهده کنند.
این اقدام با هدف کاهش رفتوآمدهای غیرضروری و افزایش شفافیت در ارائه خدمات به بازنشستگان صورت گرفته است. بازنشستگان همچنین میتوانند از طریق این سامانه برای دریافت وامهای مختلف اقدام کنند و آخرین تغییرات مرتبط با حقوق و مزایای خود را پیگیری نمایند.
همسان سازی حقوق بازنشستگان در ایران از دهههای گذشته به عنوان یکی از دغدغههای اصلی این قشر مطرح بوده است. سیستم بازنشستگی در ایران تا پیش از این بر مبنای نظام وظیفه بود و حقوق بازنشستگان بر اساس حقوق آخرین شغلی که انجام داده بودند تعیین میشد. این سیستم باعث ایجاد شکافهایی در پرداخت حقوق بازنشستگان شد و در نهایت منجر به نارضایتیهای گسترده در بین بازنشستگان شد.
در دهههای اخیر، دولتها با تغییر قوانین و مقررات بازنشستگی سعی در بهبود این وضعیت داشتند. یکی از مهمترین این تغییرات، اجرای طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان بود که با هدف کاهش شکافهای موجود بین حقوق بازنشستگان و شاغلان مشابه طراحی و اجرا شد.
با این حال، به دلیل پیچیدگیهای قانونی و مالی، این طرح بهطور کامل اجرا نشده و همواره بازنشستگان با مشکلاتی در دریافت حقوق خود مواجه بودهاند.
با اجرای آییننامه جدید و صدور احکام همسان سازی، انتظار میرود که حقوق بازنشستگان در سالهای آینده به صورت عادلانهتر پرداخت شود. دولت نیز متعهد شده است که این فرایند را با سرعت بیشتری اجرا کند تا بازنشستگان از حقوق خود بهطور کامل بهرهمند شوند.
اگرچه چالشهای بسیاری در مسیر اجرای این طرح وجود دارد، اما امید میرود که با همکاری دستگاههای اجرایی و صندوقهای بازنشستگی، این مشکلات برطرف شود و بازنشستگان بتوانند حقوق و مزایای خود را بهطور کامل دریافت کنند.
در نهایت، باید دید که اقدامات دولت در این زمینه تا چه حد موثر خواهد بود و آیا میتواند نگرانیهای بازنشستگان را برطرف کند یا خیر.
نظر شما درباره اجرای همسانسازی حقوق بازنشستگان چیست؟ آیا این اقدام بهبود وضعیت بازنشستگان را به همراه خواهد داشت؟ نظرات و تحلیلهای خود را با ما در میان بگذارید.
جزئیات جدید از افزایش حقوق بازنشستگان
محمد کردی، با بیان اینکه براساس برنامه هفتم توسعه همسان سازی حقوق بازنشستگان براساس فرمول ۳۰-۳۰-۴۰ باید از ابتدای سال جاری اجرا خواهد شد.
رئیس کانون بازنشستگان کشوری استان البرز: متاسفانه تاخیر در تدوین آییننامه اجرایی موجب شد تا بازنشستگان برای سه ماهه فروردین، اردیبهشت و خرداد جمعا سه میلیون تومان به عنوان علیالحساب دریافت کنند و قرار بود مابقی با تدوین آیین نامه اجرایی و صدور احکام جدید در حقوق بازنشستگان اعمال شود اما تا این لحظه اتفاقی نیفتاده است.
گفتنی است مبلغ علی الحساب همسان سازی حقوق بازنشستگان برای برخی افراد واریز شده است. برای عده ای نیز این مبلغ تا سقف سه میلیون تومان و برای عده ای دیگر کمتر از سه میلیون تومان پرداخت شده است.
حال باید منتظر ماند تا چه زمانی تکلیف واریز معوقات همسان سازی و واریز مطالبات بازنشستگان یکسره خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با بیان اینکه فرآیند همسانسازی در تأمیناجتماعی آغاز شده است، اظهار داشت: پیش از این در دو دوره متناسبسازی مستمری انجام شده است. در این دوره هم وقتی تأمیناجتماعی، علیالحساب همسانسازی را مطابق مصوبه دولت پرداخت کرد؛ به معنای آغاز این فرایند است.
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی گفت: اعتقاد ما بر این است که متناسبسازی باید برای همه گروههای بازنشستگان اعم از حداقلبگیران و سایر سطوح اجرایی شود.
میرهاشم موسوی در گفت و گویی با اشاره به اینکه در هفته جاری کارگروه مشترکی را با کانون عالی بازنشستگان، برای تعیین نحوه اجرا، احکام، شرایط مالی و سایر شرایط تشکیل دادیم که باید کار را سرعت بدهیم، اظهار داشت: البته منابع ما محدود است ولی آنچه در قانون آمده باید انجام بدهیم تا حداقل بخشی از مطالبه بحق بازنشستگان در خصوص معیشت پرداخت شود.
وی با بیان اینکه فرآیند همسانسازی در تأمیناجتماعی آغاز شده است، اظهار داشت: پیش از این در دو دوره متناسبسازی مستمری انجام شده است. در این دوره هم وقتی تأمیناجتماعی، علیالحساب همسانسازی را مطابق مصوبه دولت پرداخت کرد؛ به معنای آغاز این فرایند است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اضافه کرد: ما بر اساس آن چیزی که در قانون برنامه هفتم و لایحه اصلاحیه آن، به ما تکلیف شده متناسبسازی را برای بازنشستگان اجرا خواهیم کرد و هیچ مشکلی هم نخواهیم داشت.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم بالاترین نگاه راهبردی به تأمیناجتماعی را صاحبان سرمایه میتوانند داشته باشند. بازنشسته تأمیناجتماعی فقط به دنبال مستمری امروز نیست، بلکه او میخواهد داراییها و آیندهاش هم تضمین شود.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۰۶ هزار میلیارد تومان به بانک رفاه برای پرداخت حقوق بدهکار شده بودیم. امروز با همه کم و کاستیهایی که وجود دارد، مفتخر هستیم که بالغ بر ۶۰ تا ۶۵ هزار میلیارد تومان تعهد ماهانه انجام میدهیم و حتی یک ریال از داراییهای بازنشستگان را در قالب استقراض، آیندهفروشی نکردهایم.
موسوی تاکید کرد: در حالی که اگر مثل سابق ادامه میدادیم اکنون دو برابر مقادیر پرداخت شده، بدهکار بودیم. یعنی بیش از ۲۳۰ هزار میلیارد تومان باید بدهی به جا میگذاشتیم که تأثیر این بدهی و ناترازی بر تورم و زندگی مردم غیرقابل انکار بود.
سازمان تأمیناجتماعی اعلام کرد: پرداخت حقوق مرداد ماه بازنشستگان مطابق ماههای پیشین از بیستم مرداد ماه و با پرداخت مستمری بخش اول بازنشستگانی که نام خانوادگی آنان با حرف “الف” شروع میشود؛ آغاز خواهد شد و مستمری بخش دوم بازنشستگان با حرف “الف” نیز روز ۲۱ مرداد ماه پرداخت خواهد شد.
پرداخت حقوق مرداد ماه بازنشستگان تا ۳۱ مرداد و بر اساس حروف الفبا طبق جدول ذیل انجام خواهد شد و بازنشستگان همکار سازمان تأمیناجتماعی آخرین گروه از بازنشستگان خواهند بود که در روز ۳۱ مرداد ماه حقوق خود را دریافت میکنند.
گفتنی است پرداخت حقوق ماهانه به بازنشستگان، ازکارافتادگان و بازماندگان واجد شرایط، یکی از تعهدات اصلی بلندمدت سازمان تأمیناجتماعی است و در این بخش، در حال حاضر بالغ بر ۳ میلیون و ۸۸۰ هزار خانوار، ماهانه از این سازمان حقوق دریافت میکنند
قرار بود، ظرف دو سه روز بعد از واریز مستمریِ ماه قبل (تیرماه)، مبلغ یک میلیون تومان متناسبسازی حقوق بازنشستگان به حساب بازنشستگان واریز شود، اما نیمی از ماه گذشته و هنوز یک میلیون تومان مبلغ متناسبسازی واریز نشده است.
پیش از این، معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری از واریز ماهانه یک میلیون تومان متناسبسازی تا زمان صدور احکام اصلاحی به صورت علی الحساب خبر داده بود. وی اعلام کرده بود که هیچ مشکلی در اجرای این طرح با واریز مبالغ از سوی سازمان برنامه و بودجه وجود ندارد و بعد از تامین منابع مالی این اقدام صورت میگیرد.
جمعی از بازنشستگان صندوق بازنشستگی کشوری از عدم واریز یک میلیون تومان مبلغ متناسبسازی خبر دادند و گفتند: قرار بود، ظرف دو سه روز بعد از واریز مستمریِ این ماه، مبلغ یک میلیون تومان متناسبسازی به حساب بازنشستگان واریز شود، اما نیمی از ماه گذشته و هنوز یک میلیون تومان مبلغ متناسبسازی واریز نشده است.
پیشتر معاون فنی و امور بیمهای صندوق بازنشستگی کشوری از واریز ماهانه یک میلیون تومان متناسبسازی تا زمان صدور احکام اصلاحی به صورت علی الحساب خبر داده بود.
وی اعلام کرده بود که هیچ مشکلی در اجرای این طرح با واریز مبالغ از سوی سازمان برنامه و بودجه وجود ندارد و بعد از تامین منابع مالی این اقدام صورت میگیرد.
وی بیان کرد: مطالباتی که گفته میشود همان مطالبات انباشته شده است که ما حتما پیگیری میکنیم. دولت ارادهاش بر این است که مطالبات صندوقهای بازنشستگی را پرداخت کند. کما این که در سنوات گذشته هم دولت کریمانه به این موضوع پرداخت و تقریبا بالغ بر ۲۲۰ همت تسویه بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی را داشتیم و سایر صندوقها هم به همین شکل بخش قابل توجهی از مطالبشان را اخذ کردند.
اما همواره به لحاظ اجرای احکامی که در بودجه سنواتی پیشبینی میشود باز دوباره تکالیفی را برای صندوقها ایجاد میکنند که لاجرم دولت باید به صورت سنواتی مطالبات صندوق ها پرداخت و الا صندوقها دچار مشکل خواهند شد.
ارسال دیدگاه