سهام عدالت | سود سهام عدالت | سهام عدالت جاماندگان

واریز سود سهام عدالت مرحله جدید به شرطها شروطها | سهام عدالتی ها عجله کنند

جزئیات جدید از واریز سود سهام عدالت را در ادامه بخوانید.

واریز سود سهام عدالت مرحله جدید به شرطها شروطها | سهام عدالتی ها عجله کنند
| کد مطلب: ۷۸۳۳
لینک کوتاه کپی شد

خبرنگار شایلین بهبودی:

سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ که بنا بود در دو مرحله پرداخت شود، اما بدعهدی برخی از شرکت‌ها سبب شد تا این سود سه مرحله‌ای باشد. در همین راستا هم ۲۸ فروردین ماه بود که مجید عشقی رئیس سازمان بورس اوراق بهادار با حضور در رسانه ملی گفته بود: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سودها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان از سود سهام عدالت وصول شده است.حالا بیش از دو ماه از آخرین وعده زمانی داده شده برای واریز سود سهام عدالت می‌گذرد اما همچنان خبری از واریز این سود نیست! در آخرین پیگیری‌ها ولی اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بر اساس آخرین آمار کماکان هلدینگ خلیج‌فارس و شرکت مپنا در مجموع نزدیک ۳ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت را واریز نکرده اند؛ حدود ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان هلدینگ خلیج‌فارس و حدود ۵۰۰ میلیارد تومان هم گروه مپنا بدهی در خصوص واریز سود سهام عدالت دارند که باید برای شرکت سپرده‌گذاری مرکزی واریز شود.

او افزود: هلدینگ خلیج‌فارس به سبب طلب سودسهامی که از فجر انرژی خلیج فارس و فجر مبین دارد که آنها هم به سبب مشکلاتی نتوانستند سود را واریز کنند و مپنا هم از وزارت نیرو طلبکار است و به همین سبب این دو مجموعه نتوانسته است سود سهام عدالت را تسویه کند. در مجموع تاکنون برای واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان پول واریز شده است که اگر مبلغ باقی مانده هم به آن اضافه شود حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت خواهد بود.

عدم واریز سود سهام عدالت و بدعهدی شرکت‌ها که سبب شده بسیاری از سهامداران عدالت از این موضوع گلایه‌مند شوند؛ در همین رابطه هم یکی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان خانم موسوی اظهار کرد: چندین ماه است که قرار سود سهام عدالت برای ما سهامداران واریز شود، اما هیچ خبری نیست چرا سازمان بورس به عنوان متولی هیچ اقدامی انجام نمی‌دهد، چرا با این شرکت‌های بدعهد برخورد قاطعی نمی‌شود؟

در ادامه هم دیگر مخاطب باشگاه خبرنگاران جوان آقای عباس‌زاده بیان کرد: مدت هاست که می‌گویند سود سهام عدالت واریز خواهد شد، اما هیچ خبری نیست سازمان بورس قرار بود به خاطر بدقولی شرکت‌ها در خصوص عدم واریز سود سهام عدالت برای آنها گزارش تخلف آماده کند این موضوع به کجا رسید؟ پیگیر واریز سود سهام عدالت میلیون‌ها سهامدار باشید.

در ادامه ولی اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: برای شرکت‌هایی سود سهام عدالت را به موقع و بصورت کامل واریز نکردند گزارش تخلف تهیه شده است؛ برای تعدادی از این شرکت‌ها رای هم صادر شده و به آنها ابلاغ شده و برای الباقی شرکت‌ها هم رای بزودی ابلاغ خواهد شد.

او در پاسخ به این پرسش امکان انتشار جزئیات بیشتری در خصوص برخورد با شرکت‌های مختلف سود سهام عدالت وجود دارد؟ بیان کرد: انتشار بیشتر جزئیات در این زمینه مقررات خاصی دارد که در حوزه من نیست، اما واحد مربوطه حتما در صورت نیاز اطلاعات و جزئیات را منتشر خواهند کرد.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه عنوان کرد: در کل سازمان بورس پیگیر برخورد با شرکت‌های مختلف در حوزه واریز سود سهام عدالت تا رسیدن به نتیجه مطلوب خواهد بود و در تلاش هستیم تا هر چه زودتر این سود وصول شود تا میان سهامداران هر چه سریع‌تر توریع شود.

گفتنی است، در حالی سهامداران عدالت سود عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ خود را دریافت نکرده‌اند که اکنون بسیاری از همین شرکت‌ها مجامع سال ۱۴۰۲ را هم برگزار کردند.

حالا بدعهدی دو شرکت سبب شده میلیون‌ها سهامداران عدالت چشم انتظار دریافت سود خود باشند موضوعی که می‌طلبد نهادهای ناظر با جدیدت بیشتری با متخلفان این موضوع برخورد کنند؛ در نهایت باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر واریز سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت خواهد بود.

 

 

 آخرین جزئیات درباره واریز سود سهام عدالت

سود سهام عدالت طی سال های اخیر در دو مرحله، یکی در پاییز و دیگری در اواخر زمستان به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شده است. سال گذشته سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود ۳۰ درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین در سال ۱۴۰۲ سود سهام عدالت متوفیان نیز پرداخت شد. وعده داده شده افرادی که در زمستان سال گذشته سود سهام عدالت خود را دریافت نکرده اند در خردادماه ۱۴۰۳ حساب آنها شارژ خواهد شد.

سود سهام عدالت علیرغم وعده ها در ماه خرداد واریز نشد و در تیر و مرداد هم خبری نبود اما این امکان وجود دارد که در ماه شهریور مرحله سوم سود سهام سال مالی منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در ماه مرداد واریز شود.

ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار  گفت: همچنان خبری از واریز سود سهام عدالت از سمت سه شرکت نیست.

او افزود: پالایشگاه بندرعباس ۲ هزار میلیارد تومان، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۳ هزار میلیارد تومان و مپنا هم حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکردند.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که با این شرکت‌ها آیا برخوردی صورت خواهد گرفت؟ اظهار کرد: گزارش تخلف احتمالی برای این شرکت‌ها تهیه و به مراجع رسیدگی به تخلفات هم ارسال شده است. اما اکنون چیزی که مهم است این خواهد بود که بتوانیم با پیگیری‌های خود سود سهام عدالت را کامل وصول و الباقی سود سال ۱۴۰۱ را به حساب مشمولان واریز کنیم.

شرط سجامی شدن؛ گامی ضروری برای انتقال سهام عدالت متوفیان

وراثی که قصد دارند سهام عدالت متوفیان خود را دریافت کنند، ابتدا باید به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را انجام دهند.

این شرط برای تمامی وراث الزامی است و بدون آن امکان انتقال سهام و دریافت سود وجود نخواهد داشت. مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت، تأکید کرده است که این شرط باید توسط همه وراث رعایت شود.

فرایند انتقال سهام عدالت به وراث

یکی از ویژگی‌های برجسته سامانه میراث، رایگان بودن فرایند انتقال سهام عدالت به وراث است. این انتقال از طریق شعب منتخب بانک‌ها و کارگزاری‌ها انجام می‌شود و هیچ هزینه‌ای برای وراث در بر نخواهد داشت. بانک‌های ملی، ملت، پارسیان و تجارت از جمله بانک‌هایی هستند که این خدمات را ارائه می‌دهند.

در صورتی که وراث مراحل مربوط به انحصار وراثت و انتقال سهام عدالت متوفی را طی کرده باشند، باید تا مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت منتظر بمانند.

سود سهام تنها در زمانی به وراث پرداخت خواهد شد که به تمامی مشمولان سود سهام عدالت واریز شود. بنابراین، ممکن است دریافت سود برای برخی وراث به تعویق بیفتد. وراثی که هنوز اقدام به انتقال سهام عدالت متوفیان خود نکرده‌اند، بهتر است هر چه سریع‌تر به سامانه سجام مراجعه کرده و فرایند سجامی شدن را آغاز کنند. این فرایند اکنون به‌صورت رایگان و بدون هزینه انجام می‌شود و هیچ دلیلی برای تعویق در انجام آن وجود ندارد.

منبع : اقتصادآنلاین |

ارسال دیدگاه

پربازدیدترین