کیانوش رستمی | کیانوش رستمی و جلای وطن
کیانوش رستمی از ایران رفت و برای این کشور وزنه خواهد زد
کیانوش رستمی مهاجرت کرد
کیانوش رستمی از ایران رفت.کیانوش رستمی جلای وطن کرد.کیانوش رستمی به زیر پرچم کشوری دیگر رفت.مهاجرت کیانوش رستمی را بهداد سلیمی نایب رئیس فدراسیون وزنه برداری تائید کرد.او اقامت و تغییر تابعیت کیانوش رستمی در کشور کوزوو و وزنه زدن برای این کشور را در تلویزیون تایید کرد.کیانوش رستمی نایب قهرمان المپیک لندن ۲۰۱۲ و قهرمان المپیک ریو ۲۰۱۶ است و از ۲۰۱۷ با مصدومیتها نتوانسته موفقیت معناداری به دست آورد. او در مسابقه انتخابی المپیک ۲۰۲۰ توکیو نیز نتوانست مجوز راهیابی به المپیک را به دست آورد. نام او در ۲۰۲۳ برای مسابقه کسب سهمیه المپیک لندن خط خورد و کیانوش مسیر خودش را در پی داشت.
کیانوش رستمی و زندگی شخصی
کیانوش رستمی متولد 1 مرداد 1370 در اسلام آباد غرب استان کرمانشاه، عضو تیم ملی وزنه برداری ایران است. او دارندهٔ یک مدال طلا و یک نقره المپیک (به ترتیب از المپیک 2016 ریو و المپیک 2012 لندن) و رکورددار مجموع جهانی و المپیک در دستهٔ 85کیلوگرم مردان است.
کودکی کیانوش رستمی
رستمی دیپلم کامپیوتر دارد و در مقطع لیسانس تربیت بدنی در دانشگاه آزاد را ادامه داد، 4 تا خواهر و سه تا برادر دارد، هیچ کس فکر نمیکرد او وزنه بردار شود. شروع فعالیت بواسطه برادرش که وزنه بردار بود با این رشته آشنا شد در همان روز اول بخاطز فیزیک بدنی اش همه باحالت تمسخر به او میگفتند به درد کشتی میخورد نه وزنه بردار،اما تشویق برادرش باعث شد او این رشته را ادامه دهد.
ورزش های مورد علاقه کیانوش رستمی
سایر ورزش های مورد علاقه اش می گوید اوایل سررشته ای از وزنه برداری نداشتم، و قبل از آن در ژیمناستیک، واتر پلو و کاراته کار کرده بودم و در همه آنها جز بهترین ها بودم.
ازدواج کیانوش رستمی
ازدواج کیانوش رستمی ازدواج نکرده و همسری ندارد!
شرط جالب پدر کیانوش رستمی برای ازدواج پسرش
پدر رستمی در پاسخ به این پرسش که قرار بود بعد از المپیک ریو شرایط ازدواج او را فراهم کنید و آیا این کار انجام خواهد شد گفت:خیر، کیانوش باید در المپیک بعدی نیز مدال طلا بگیرد تا با ازدواج او موافقت کنم و فعلا فکر زن گرفتن برای او نیستیم!
شروع فعالیت کیانوش رستمی
بواسطه برادرش که وزنه بردار بود با این رشته آشنا شد در همان روز اول بخاطز فیزیک بدنی اش همه باحالت تمسخر به او میگفتند به درد کشتی میخورد نه وزنه بردار،اما تشویق برادرش باعث شد او این رشته را ادامه دهد.
اولین مسابقه رسمی کیانوش رستمی
در مسابقات استانی کرمانشاه به همره افراد بزرگتر از خودم وزنه زدم و سوم استان شدم فکر کنم در دوضرب نزدیک به 50 کیلوگرم زدم البته آن موقع 11 ساله بودم
کیانوش رستمی و دلخوری از مسئولان !
من وقتی از مسابقات جهانی با مدال طلا برگشتم 20 نفر از مسئولان به خانه ما آمدند و فقط یک سکه برای من آوردند. کاش می آمدند چای و شیرینی خود را می خوردند و می رفتند. خانواده ما احترام دارد. اگر بخاطر پدر و مادرم نبود خیلی اتفاقات دیگری آنجا می افتاد اما پدر و مادر من مسن هستند و کوچکترین موضوعی در روحیه آنها تاثیر می ذارد.
رستمی در حالی کار خود را در مسابقات جهانی قزاقستان آغاز کرد که تمام نگاه ها به او بود تا بالاخره ایران نیز در این رقابتها صاحب مدال شود.
در گروه Aدسته 85 کیلوگرم 10 وزنه بردار حضور داشتند که رقابت اصلی میان کیانوش رستمی، آپتی آیوکادوف و آرتیم اوکولوف از روسیه، ایوان مارکوف از بلغارستان، اندری ریباکو از بلاروس بود.
رستمی در پایان با ثبت رکورد 178 کیلوگرم در یک ضرب، 213 کیلوگرم در دوضرب و 391 کیلوگرم در مجموع مدال طلا جهان را برگردن آویخت.
او در یک ضرب مدال نقره کسب کرد و در دوضرب مدال طلا را بدست آورد.
شکستن رکورد جهان توسط کیانوش رستمی
کیانوش رستمی در مسابقات بین المللی وزنه برداری جام فجر در حرکت 2ضرب وزنه 220 کیلوگرمی را مهار کرد تا ضمن شکست رکورد این حرکت، به حدنصابی جدید از رکورد مجموع دست پیدا کند.
المپیک ریو 2016
رستمی در دومین دوره حضور خود در مسابقات المپیک توانست در مسابقات وزنه برداری وزن 85 کیلوگرم المپیک ریو، ضمن کسب مدال طلا، هم رکورد مجموع المپیک را بشکند و هم برای دومین بار رکورد مجموع جهانی را از آن خود کند. وی در بازی های المپیک تابستانی 2016 در دستهٔ 85 کیلوگرم موفق به کسب مدال طلا و جابجایی رکورد به میزان 396 کیلوگرم مجموع المپیک شد. بنابراین رستمی برای دومین دوره پیاپی اولین ورزشکار ایران در المپیک بود که اولین مدال کاروان ورزشی ایران را به دست آورد.
کیانوش رستمی و خوانندگی
قهرمان جهان با حضور در برنامه خندوانه به افتخار هموطنان خود لب به آواز گشود و نوایی را تقدیم به مردمان ایران نمود.
سابقه حضور رستمی در مسابقات بین المللی
2016 :المپیک (مدال طلا) در دسته 85 کیلوگرم
2016 :رقابت های جام فجر (مدال طلا) در دسته 85 کیلوگرم
2015 :قهرمانی جهان (مدال نقره) در دسته 85 کیلوگرم
2014 :باشگاه های آسیا (مدال طلا) در دسته 85 کیلوگرم
2014 :قهرمانی جهان (مدال طلا) در دسته 85 کیلوگرم
2014 :بازی های آسیایی (مدال نقره) در دسته 85 کیلوگرم
2012 :المپیک (مدال برنز) در دسته 85 کیلوگرم
2012 :قهرمانی آسیا (مدال نقره) در دسته 85 کیلوگرم
2011 :قهرمانی جهان (مدال طلا) در دسته 85 کیلوگرم
2011 :جوانان جهان (مدال طلا) در دسته 85 کیلوگرم
2011 :قهرمانی آسیا (مدال نقره) در دسته 85 کیلوگرم
2010 :بازی های آسیایی (مقام ششم) در دسته 85 کیلوگرم
2010 :قهرمانی جهان (مقام چهارم) در دسته 77 کیلوگرم
2010 :جوانان جهان (مدال طلا) در دسته 85 کیلوگرم
مدال نقره رستمی در المپیک لندن قطعی شد
مدال ها و افتخارات کیانوش رستمی
حراج مدال طلای المپیک ریو برای زلزله زدگان استان کرمانشاه
پس از وقوع زلزله در سال 1396 در استان کرمانشاه رستمی مدال طلای خود را برای کمک به زلزله زدگان این استان به حراج گذاشت.او در این خصوص اظهار داشت:اینجانب کیانوش رستمی فرزند کوچک این ملت بزرگ که هنوز در این چند روز خواب به چشمانم نیامده بر خود وظیفه دانستم قدمی هر چند کوچک برای هموطنان زلزله زده کشورم پرداخته و مدال طلای بازی های المپیک 2016 ریو را که در واقع متعلق به همین مردم است به آن ها بازگردانده و برای کمک به مردم زلزله زده غرب کشور به حراج بگذارم و عواید حاصل از آن را به این عزیزان اختصاص دهم.
گفتگو با کیانوش رستمی
-در المپیک موفق به کسب مدال شدید، می خواهید آن را به چه کسی تقدیم کنید؟
هنوز به آن فکر نکردم. اگر اتفاقی افتاد باید دید در آن موقع چه کسی بیشتر در قلب و ذهنت پر رنگ تر است. امکان دارد الان هر برنامه ریزی کنم اما بعداً تغییر کند. مهم این است آن لحظه چه چیزی در ذهنت بیاید.
-اصلا به روز مسابقه فکر می کنید؟
باور می کنید هنوز به مسابقه فکر نکرده ام زیرا تا زمانی که در جاده قرار نگیرم به مسیر فکر نمی کنم.
-پشت وزنه قرار می گیرید با "بسم الله الرحمن الرحیم" کار را شروع می کنید، چرا؟
خیلی از مردم فکر می کنند کیانوش خیلی غرور دارد ولی اصلا این طور نیست. اگر در حدود یک ساعت کنار من بنشینید اصلا باور نمی کنید همان آدمی هستم که در تلویزیون دیده اید. برعکس خیلی هم خجالتی هستم. وقتی در مراسمی هستم همیشه سرم پایین است و نمی توانم در صورت یک نفر خیره شوم.اسم خدا خیلی به من قدرت می دهد و این ذکر را تغییر نمی دهم. من وقتی اسم خدا را می آورم اصلا وزنه خودش بلند می شود. وجدانا زورم به وزنه نمی رسد اما خودش بلند می شود. زور من نیست جدی می گویم.
زمانی که بچه بودید فکر می کردید یک روزی امید کسب مدال المپیک برای ایران باشید؟
وقتی 8-9 ساله بودم به هیچ چیزی فکر نمی کردم چون نمی دانستم می خواهم ورزشکار بشوم یا درسم را ادامه بدهم.
-خانواده تان در مورد ورزشکار شدنتان چه نظری داشتند؟
خانواده ام بسیار مرا حمایت می کنند. آنها برایم دعا کرده و کمکم می کنند تا بر روی کارم تمرکز کنم. آنها شرایط من را درک می کنند این که من باید مرتبا تمرین کنم .
-چرا کیانوش رستمی در نظر خیلی ها مغرور است؟
خیلی از مردم فکر می کنند کیانوش خیلی غرور دارد ولی اصلا این طور نیست. اگر در حدود یک ساعت کنار من بنشینید اصلا باور نمی کنید همان آدمی هستم که در تلویزیون دیده اید. برعکس خیلی هم خجالتی هستم. وقتی در مراسمی هستم همیشه سرم پایین است و نمی توانم در صورت یک نفر خیره شوم.
-بازتاب رکورد شکنی شما بین مردم چطور بوده است؟
بازتاب خوبی بین مردم و همشهری هایم داشت اما از مسئولان کرمانشاه هیچ کسی با من تماس نگرفت که تبریک بگوید.
-مسابقات رشته های ورزشی دیگر را نیز تماشا می کنید؟
بله. تماشا می کنم. سعی می کنم تمام مسابقات تیم های ملی ایران را تماشا کنم. احسان لشگری، قهرمان کشتی ایران دوست صمیمی من است و من حتما مسابقات او را تماشا می کنم.
-چقدر تلاش کردید تا الان درگیر حاشیه نشوید؟
نمی گذارم حاشیه ای به زندگی ام نزدیک شود. من صحبتی نمی کنم که بویی از حاشیه داشته باشد. فقط تلاش می کنم با آرامش کار را جلو ببرم اما خیلی ها دوست دارند حاشیه درست کنند. خدا بزرگ است و من هیچ موقع تنها نیستم.
مصاحبه با کیانوش رستمی قهرمان وزنه برداری
-در آستانه المپیک ،مدال برنز المپیک لندن شما به نقره تبدیل شد ، این موضوع چقدر در روحیه تان تاثیر گذار بود؟
احساس می کنم قبل از این که به المپیک ریو بروم انگار در یک المپیک دیگر مدال گرفته ام و جدا از آن مدال برنز، یک مدال نقره دیگر به کارنامه من اضافه شده است. المپیک رویداد کوچکی نیست و هر کسی نمی تواند در آن مدال بگیرد. ورزشکاری که مدال بگیرد و حقش نباشد آن زمان نه اما بالاخره همه متوجه می شوند چه اتفاقی افتاده است. مسئله کنترل دوپینگ با جدیت دنبال می شود و داور اجازه نمی دهد هر کسی در مسابقات هر طور که می خواهد شرکت کند و مدال بگیرد.
-بعد از المپیک ریو باز هم در وزنه برداری حضور خواهید داشت؟
المپیک رویداد کوچکی نیست و هر کسی نمی تواند در آن مدال بگیرد. ورزشکاری که مدال بگیرد و حقش نباشد آن زمان نه، اما بالاخره همه متوجه می شوند چه اتفاقی افتاده است. مسئله کنترل دوپینگ با جدیت دنبال می شود و داور اجازه نمی دهد هر کسی در مسابقات هر طور که می خواهد شرکت کند و مدال بگیرد
هنوز اول راه هستم و موقع برداشت من از وزنه برداری است و تازه به پختگی لازم رسیده ام و راه مدال گرفتن را یاد گرفتم. می خواهم تا چند المپیک برای ایران مدال آوری کنم چرا که این توان را در خود می بینم. در این مدت نتوانستم به خوبی در کنار خانواده ام باشم و همواره برای کسب نتیجه در اردو بودم و آنطور که می خواستم نتوانستم از زندگی ام لذت ببرم و تنها کسب نتیجه درخشان در المپیک می تواند این سختی ها را جبران کند.
-کیانوش رستمی با سجاد انوشیروانی اختلاف داشت؟
من هیچ اختلافی با کسی ندارم مهم این است که تمرین هایم را به بهترین نحو انجام دهم. این که به صورت شخصی تمرین کنم را با کادر فنی و فدراسیون هماهنگ کرده ام و آن ها نیز با خواسته من موافقت کردند.
من در کنار ملی پوشان هستم اما با تمرین های شخصی خود جلو می روم. مهم این است که بتوانم به بهترین نحو تمرین کنم و مطابق علم روز دنیا تمرین کنم.
-پس هر نتیجه ای بگیرید فدراسیون پشت شما می ایستد؟
من تمام مسائل کاری خود را با فدراسیون و کمیته فنی که پیشکسوتان درآن حضور دارند در میان می گذارم و همه موافقت کرده اند، مسلما کار به صورت گروهی پیش می رود و همه برای به اهتزاز درآمدن پرچم ایران تلاش می کنند.
ارسال دیدگاه