قطعنامه شورای حکام | قطعنامه شورای حکام علیه ایران

قطعنامه شورای حکام و زوایای مهم اهرم فشار

ابعاد پیدا و پنهان صدور قطعنامه ضد ایرانی در آژانس انرژی اتمی

قطعنامه شورای حکام و زوایای مهم اهرم فشار
| کد مطلب: ۹۵۵۱
لینک کوتاه کپی شد

سفیر پیشین ایران در چین گفت: فشار سه کشور اروپایی و تصویب قطعنامه شورای حکام با همراهی آمریکا برای صدور قطعنامه علیه ایران به خاطر اهداف سیاسی‌ است که این کشورها تحت پوشش موضوع هسته‌ای ایران و برجام دنبال می‌کنند و یک پوشش است.

به نقل از ایسنا، توزیع پیش‌نویس قطعنامه‌ ضدایرانی از سوی سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که به گفته دیپلمات‌ها، قرار است طی نشست فصلی شورای حکام به رای گذاشته شود، واکنش‌های زیادی را در بر داشته است.

این کشورها با این ادعا که این قطعنامه اهرم فشاری است تا ایران به همکاری بیشتر با ایران در رابطه با بازرسی‌ها و نظارت‌ها تن در دهد سعی دارند قطعنامه‌ای را در شورای حکام علیه ایران به تصویب برسانند. هر چند ابتدا عنوان شد که آمریکا مخالف صدور این قطعنامه از سوی سه کشور اروپایی است و آن را بر خلاف مسیر تعامل و همکاری به ویژه در شرایط فعلی می‌داند اما در نهایت‌ گزارش‌ها و مواضع مقامات این کشور نشان داده که آمریکا نیز با این کشورها همراهی خواهد کرد.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی در وین، تلاش کشورهای اروپایی عضو برجام برای صدور قطعنامه‌ای ضدایرانی در شورای حکام را «غیرمنطقی» توصیف کرد.

اولیانوف گفت: دیپلماسی، به کلی فراموش شده و با اقدامات تبلیغاتی جایگزین شده است. راه عادی‌سازی شرایط در دستان تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) و آمریکاست اما آن‌ها مانع مذاکرات می‌شوند که به راحتی می‌تواند نگرانی‌های اعلامی‌شان درباره موضوعات هسته‌ای در ایران را برطرف کند.

سه کشور اروپایی در بیانیه‌ای مدعی شدند که ایران راه‌حل دیپلماتیک برای بازگشت به برجام را رد کرد و تصمیم گرفت برنامه هسته‌ای خود را به سطوح نگران‌کننده‌ای گسترش دهد. ایران به غنی‌سازی اورانیوم فراتر از تعهداتش در برنامه اقدام مشترک ادامه داده است.

در پاسخ به این ادعا سه کشور ایران، روسیه و چین در بیانیه‌ای مشترک در شورای حکام اعلام کردند که متأسفانه، سایر شرکت کنندگان برجام؛ فرانسه، آلمان و انگلیس و همچنین آمریکا با وجود وعده‌های خود، روند مختلفی را انتخاب کردند و هدف مشترک از سرگیری اجرای برجام توسط ما را به خاطر ملاحظات سیاسی خودشان نادیده می‌گیرند.

جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در این بیانیه اعلام کردند که ما سه کشور متقاعد شده‌ایم که زمان آن رسیده است تا کشورهای غربی اراده سیاسی خود را نشان دهند، از چرخه بی‌پایان تشدید خودداری کنند که تقریباً در دو سال گذشته در حال چرخیدن بوده است و گام لازم را برای احیای برجام اتخاذ کنند.

ارسال دیدگاه