کشف عوارض خطرناک داروی استومینافن (استامینوفن)
این دارو برای افراد مسن خطرناک است
استومینافن (پارستامول) به طور گسترده به عنوان تب بر و برای کاهش سردرد و درد و درد آتروز استفاده میشود و یک داروی بسیار رایج بدون نسخه است. اما یک مطالعه جدید اطلاعات هشدار دهندهای را در مورد استفاده از استومینافن فاش کرده است.
نتایج مطالعات جدیدی که توسط محققان دانشگاه ناتینگهام انجام گرفته نشان میدهد که دوزهای مکرر استومینافن در افراد ۶۵ ساله و بالاتر میتواند منجر به افزایش خطر عوارض گوارشی، قلبی عروقی و کلیوی شود. یافتههای این مطالعه در مجله «مراقبت و تحقیق درباره آرتروز» منتشر شده است. پروفسور وییا ژانگ، نویسنده اصلی این مقاله گفت: استومینافن به دلیل ایمنی درک شده، مدتهاست که به عنوان اولین خط درمان دارویی برای آرتروز توسط بسیاری از دستورالعملهای درمانی، بهویژه در افراد مسنتر که در معرض خطر بالاتری از عوارض مرتبط با دارو هستند، توصیه میشود.
این مطالعه دادههای مربوط به تحقیقات بالینی «دیتا لینک - گولد»را با تمرکز بر شرکتکنندگان ۶۵ ساله و بالاتر با میانگین سنی ۷۵ سال مورد بررسی قرار داد. این افراد حداقل برای یک سال، بین سالهای ۱۹۹۸ تا ۲۰۱۸، در یک مطب عمومی در انگلستان ثبت نام کرده بودند.
یافتههای محققان نشان داد که مصرف طولانی استومینافن با افزایش خطر زخم معده، نارسایی قلبی، فشار خون بالا و بیماری مزمن کلیوی مرتبط است. پاراستامول (استامینوفن) به طور گستردهای به عنوان مسکن و کاهش دهنده تب استفاده میشود، اما استفاده از آن، به ویژه در افراد مسن، میتواند با عوارض مختلفی همراه باشد. یکی دیگر از خطرات نگران کننده تاثیر آن بر عملکرد کبد است. دوزهای بالا یا استفاده طولانی مدت میتواند منجر به مسمومیت کبدی شود و به طور بالقوه باعث نارسایی حاد کبدی شود. این امر به ویژه در سالمندانی که عملکرد کبد آنها ممکن است به دلیل سن یا شرایط قبلی به خطر بیفتد مشکل ساز است.
افراد مبتلابه بیماریهای کبدی، کسانی که از نوشیدنیهای الکلی استفاده میکنند و کسانی که با داروی ضدانعقاد وارفارین درمان میشوند ممکن است سریعتر دچار آسیب کبدی ناشی از مصرف استامینوفن شوند و باید استامینوفن را با احتیاط بیشتری مصرف کنند. اگرچه مشکلات ناشی از مصرف استامینوفن در بیشتر موارد درمانپذیر است. گاهی اوقات مصرف بیش از حد این دارو میتواند به نارسایی کبد بینجامد که درصورت درماننشدن سریعا میتواند باعث مرگ بیمار شود.
منبع: همشهری آنلاین
ارسال دیدگاه