راهنمای استفاده از پیامک در نظرسنجیها و جمعآوری بازخورد مشتریان
اهمیت به خواستهها و نظرات مشتریان، همواره کلید موفقیت کسبوکارها بوده است. روشهای مختلفی برای نظرسنجی از مشتریان وجود دارد، اما پیامک، به عنوان یک کانال ارتباطی سریع و اختصاصی برای ایجاد تعاملات دوطرفه میان مشتریان و کسبوکار، یکی از قدرتمندترین ابزارهای این حوزه محسوب میشود.
اهمیت به خواستهها و نظرات مشتریان، همواره کلید موفقیت کسبوکارها بوده است. روشهای مختلفی برای نظرسنجی از مشتریان وجود دارد، اما پیامک، به عنوان یک کانال ارتباطی سریع و اختصاصی برای ایجاد تعاملات دوطرفه میان مشتریان و کسبوکار، یکی از قدرتمندترین ابزارهای این حوزه محسوب میشود. در این مقاله، نگاهی به مزایای نظرسنجی و روشهای طراحی و ارسال آن از طریق پیامک میاندازیم.
مزایای نظرسنجی از مشتریان
جمعآوری بازخوردهای مشتریان، در بلندمدت، رشد پایدار کسبوکار، افزایش فروش و افزایش رضایت مشتریان را به دنبال خواهد داشت. به صورت کلی، مزایای نظرسنجی عبارتاند از:
- درک بهتر نیازها و انتظارات مشتریان و تطبیق محصولات با نیازهای بازار
- شناسایی نقاط قوت و ضعف محصولات و خدمات
- افزایش رضایت و وفاداری مشتری
- تصمیمگیری بهتر بر اساس دادههای مبتنی بر واقعیت
- ایجاد کمپین بازاریابی هدفمند با شناخت دقیق مشتریان
- افزایش سهم بازار با بهبود محصولات و خدمات و افزایش رضایت مشتری
- ایجاد ارتباط قوی با مشتریان با افزایش اعتماد آنها و دعوت به مشارکت در بهبود محصولات و خدمات
- بهبود تجربه مشتری
چرا از پیامک برای ارسال نظرسنجی استفاده کنیم؟
درست است که روشهای مختلفی برای نظرسنجی از مشتریان وجود دارند، اما نرخ بالای خوانده شدن پیامکها، که چیزی حدود 98% است، استفاده از این روش را با استقبال بیشتری مواجه کرده است. همین موضوع هم شانس شرکت افراد در نظرسنجیهای ارسال شده را بالاتر میبرد؛ در نتیجه میتوانید به جامعۀ آماری بزرگتری دسترسی داشته باشید و تغییراتی را ایجاد کنید که با نظر افراد بیشتری سازگار است. سایر دلایلی که پیامک را به یک روش مناسب برای نظرسنجی تبدیل میکنند عبارتاند از:
- هزینه کمتر نسبت به روشهای دیگر مانند تماس تلفنی
- امکان هدفگذاری دقیق و ارسال پیامک برای گروههای خاصی از مشتریان
- امکان شخصیسازی پیامکها
- وجود ابزارهای پیشرفته برای تحلیل دادهها در پنلهای اس ام اس
موقعیتهای ارسال نظرسنجی
ارسال پیامک نظرسنجی تنها به زمانی که افراد محصولی را از کسبوکار شما خریداری کردهاند، محدود نمیشود و میتوان از موقعیتهای مختلفی برای ارسال پیامک نظرسنجی برای بهبود تعامل با مشتریان استفاده کرد:
- پس از خرید محصول یا استفاده از خدمات برای ارزیابی کیفیت
- بعد از رویدادها، وبینارها، نمایشگاهها و…
- پس از استفادۀ افراد از خدمات تیم پشتیبانی
- نظرسنجی برای جمعآوری ایدههای افراد برای بهبود محصولات و خدمات
- بعد از گزارش یک مشکل یا چالش از سمت مشتری، برای ارزیابی میزان رضایت از رسیدگی به مشکلات مطرحشده
- بعد از دریافت بازخورد منفی برای تحلیل بیشتر دلیل ثبت بازخورد
چگونه یک نظرسنجی دقیق و مناسب برای ارسال از طریق پیامک طراحی کنیم؟
برای طراحی یک فرم نظرسنجی که برای ارسال در پیامک نیز مناسب باشد و به صورت دقیقی دادههای مورد نیاز کسبوکارتان را در اختیار شما قرار دهد، میتوانید طبق گامهای زیر عمل کنید:
گام اول: تعیین هدف از نظرسنجی
به دنبال کسب چه اطلاعاتی از طریق این نظرسنجی هستید؟
چه تغییراتی را مد نظر دارید که در کسبوکار خود اعمال کنید؟
اولین گام، روند ادامۀ مسیر شما را مشخص میکند. پس ابتدا اهداف کلی و جزئی را معین کنید.
گام دوم: تعیین مخاطبان هدف
مشتریان را بر اساس ویژگیهایی مانند تاریخ خرید، نوع محصول، یا رفتار خرید تقسیمبندی کنید و بر اساس هدف تعیین شده، مشخص کنید که باید نظرسنجی را برای کدام گروه ارسال کنید.
گام سوم: انتخاب سوالات مناسب
توجه داشته باشید که:
- با توجه به محدودیت تعداد کاراکترهای پیامک، سوالات باید کوتاه باشند.
- سوالات را با بیانی ساده طراحی کنید.
- برای دریافت پاسخهای سریع و تحلیل آسانتر، از سوالات چند گزینهای استفاده کنید.
- برای افزایش نرخ پاسخگویی، هر سوال را در یک پیام جداگانه ارسال کنید.
- میتوانید برای سنجش میزان موافقت مشتریان با یک جمله، مقیاسی را انتخاب کنید (مثلاً نمرهدهی از عدد 1 تا 5) و این مقیاس را در متن پیامک خود بنویسید.
- سوالات را بر اساس ویژگیهای گروه مخاطب هدف طراحی کنید.
گام چهارم: ایجاد انگیزه در مشتریان برای تکمیل فرم نظرسنجی
ارائۀ پاداش یا تخفیف به مشتریانی که در نظرسنجی شرکت میکنند، میتواند نرخ پاسخگویی را افزایش دهد. میتوانید امکان ارسال رایگان یا تخفیف را در اختیار این افراد قرار دهید و در متن پیامک خود به این موضوع اشاره کنید.
روشهای ارسال نظرسنجی از طریق پیامک
اولین مرحله برای جمعآوری نظرات و بازخوردهای مشتریان از طریق پیامک، استفاده از یک پنل پیامکی مناسب است. بعد از خرید یک پنل اس ام اس متناسب با نیازهای کسبوکار خود، میتوانید یکی از روشهای ارسال نظرسنجی را انتخاب کنید:
ارسال لینک نظرسنجی
برای استفاده از این روش، ابتدا یک فرم نظرسنجی را در فضای Google Forms یا هر فرمساز دیگری ایجاد کنید. متنی را برای پیامک نظرسنجی خود بنویسید و لینک فرم نظرسنجی را نیز در این پیامک قرار دهید. اگر لینک یک کمپین، نظرسنجی یا صفحه فروش سایت را برای مخاطبان خود ارسال کنید، با استفاده از ابزارهای گزارشگیری پنل پیامکی مانند لینک ترکر، میتوانید لیستی از افرادی که روی لینک کلیک کردهاند را به دست آورید. با توجه به نقش پنل پیامکی در بازاریابی، اگر قصد نظرسنجی به این روش را دارید، نیاز است پنل و اپراتوری را انتخاب کنید که امکان ارسال لینک را در اختیارتان قرار میدهند.
ارسال نظرسنجی پیامکی با امکان دریافت پاسخ
در این روش، نیازی به ارسال لینک ندارید. بعد از ارسال هر سوال نظرسنجی، مخاطب میتواند پاسخ خود از میان گزینههای از پیش تعیین شده را انتخاب و برای شما ارسال کند. هنگام خرید پنل، توجه داشته باشید که پنل اس ام اس امکان ارسال نظرسنجی پیامکی و دریافت پاسخ را فراهم کند.
نظرسنجی، یک سرمایهگذاری بلندمدت
با بهرهگیری از نظرسنجیهای پیامکی و ابزارهای تحلیل داده، میتوان به بینشهای ارزشمندی دست یافت که منجر به تصمیمگیریهای آگاهانهتر میشود. کسبوکارها با شناسایی دقیق نقاط قوت و ضعف محصولات و خدمات، میتوانند تجربه مشتریان را به طور چشمگیری بهبود بخشند و وفاداری آنها را افزایش دهند. نظرسنجی پیامکی نه تنها ابزاری برای جمعآوری اطلاعات است، بلکه یک سرمایهگذاری بلندمدت است که بازدهی آن به وضوح قابل مشاهده خواهد بود.
ارسال دیدگاه